Batırık Tarifi İçin Malzemeler
- 5 çay bardağı kısırlık ince bulgur(kaynar su ıslatmak için )
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 2.5 su bardağı kavrulmuş tahin
- 1 küçük kase ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Su ( malzemeleri karıştırma esnasında eklemek için ve sulu çorbasını yapmak için)
Batırık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İk olarak mutfak robotumuzun yoğurma kabına ince bulguru ekleyin ve üzerine kaynar suyu göz kararı koyup karıştırın.
- Üzerine bir bez ile örtün bulgurun suyu çekip şişmesini bekleyin.
- Daha sonra ince kıyılmış soğanı, domates ve biber salçasını ilave edin ve robotu çalıştırın ve karıştırın.
- Karışıma baharatları ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra tahinide ekleyerek birazcık daha karıştırın.
- Tahin ekledikten sonra bulgurla birleşince sertleşeceğinden ara ara su ilave edin ve karıştırın ama suyu kontrollü olarak ilave edin.
- İnce kıyılmış maydanoz koyarak bir iki kez daha karıştırın.
- Dilerseniz bir kısmını çiğ köfte tarzı sıkabilir siniz.
- Diğer yarısına da yine kontrollü normal su ekleyerek sulu haline getirip soğuk çorba şeklinde tüketebilir siniz.
Not: isteğe bağlı yanında soğan piyazı, domates, salatalık,marul ve çeşitli turşularla tüketebilir siniz.
Batırık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı