Baton Karışık Kek Denendi Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Çeyrek su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Damla çikolata
Baton Karışık Kek Denendi Tanımı Yapılışı
- Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
- Öncelikle sarısını güzelce mikserle çırpıyoruz rengi değişene kadar.
- İçerisine ılık suyu-yağı-sütü koyup tekrara az karıştırıyoruz.
- Un-kabartma tozu-vanilya-nişasta eleyerek ekliyoruz 1-2 dk çırpmaya devam.
- Öbür yandan ayırdığımız 4yumurta beyazını çırpıyoruz güzelce çırpınca kar haline gelince içerisine toz şekerimizi ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz .
- Kıvamı krema kremşanti ???? üzere olunca öbür kabımıza ekliyoruz kaşık ile birbirine yediriyoruz.
- İki kaba ayırıyoruz ki öteki kapta kakaomuzda koyalım(ben kakaoyu tok sevdiğim için yarım kaşık daha fazla koydum).
- İkiye bölüp kakaomuzu koyduktan sonra sıra geldi sıra sıra materyallerimizi kabımıza dökmeye.
- Kabımızı sıvı yağ ile yağladıktan sonra (isterseniz yağlı kağıt kullanın) bir sıra kakao bir sıra beyaz bu formda materyallerimiz bitene kadar üst üste döküyoruz.
- Her 3-4 kepçeden sonra damla çikolata döktüm ortalara (unladım (kaşık kullandım) kalıp olarak baton kek kalıbı kullandım ????.
- 150 derecede 40dakika pişirdim fırına nazaran değişebilir dakika ve ayarı siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın.
- Sonlara yanlışsız biraz kenarları çıtır seviyoruz biz dereceyi yükseltip 5dk daha pişirdim toplam 45dk bittiii.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.