
Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta
- 1.5 buçuk su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1-2 yemek kaşığı süt ( kakaolu kısım için )
- 2 su bardağı un
Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yumurtalarımızı ve şekerimizi alalım 5 dk boyunca çırpalım. (beyazlaşana kadar ).
- Sütümüzü ve sıvı yağımızı ilave edelim düşük devirde çalıştırmaya devam edelim.
- Unu, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. ( sade kek hamurumuz hazır ).
- 4 yemek kaşığı sade kek hamurumuzdan bir kaseye ilave edelim, 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı sütümüzü ilave edelim daha sonra karıştıralım.
- Yağladığımız baton kek kalıbımıza önce sade kek hamurumuzu sonra da kakaolu karışımımızı ekleyelim.
- 180° yaklaşık 40 45 dk pişirelim.
- Kekimizi fırından aldıktan sonra soğuması için biraz bekleyelim.
- Daha sonra kalıptan çıkaralım ve dilimleyelim.
- Dilerseniz üzerine çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Baton Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı