Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baton Pasta

Baton Pasta
0
60

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler


Pandispanya için
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • Yarım su bardağı nisaşta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (2 yemek kaşığı)
Kreması için
  • 2 kutu krema
  • 100 gram bitter 100 gram sütlü çikolata
  • Varsa 4 yemek kaşığı findık kreması
Üzerini süslemek için
  • Çilek
  • 100 gram çikolata

Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurtaları sarıların dan ayırıp 1 su bardağı şekerin yarısını aklarına yarısını sarılarına ekleyip evvel farklı bir kapta aklarını köpük olana kadar güzelce çırpıyoruz.
  2. Diğer kapta sarılarına geri kalan şekeri ekleyip onuda 5 dakika kadar yüksek dönemde çırpıyoruz
  3. Sonra sıcak suyu ekliyoruz biraz karıştırıp elediğimiz unu nişastayı kakao vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
  4. Son olarak iki yada üç basamakta köpük halinde olan yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyip söndürmeden karıştırıp fırın tepsisine döküp 170 dereceye ayarladığımız evvelden ısıtılmış fırında 25 _30 dakika pişiriyoruz. (her fırına nazaran farklılık gösterebilir denetimli pişirin ).
  5. Benmari yöntemi erittiğimiz çikolataları biraz soğumaya bırakıyoruz.
  6. Sonra 2 kutu soğuk krema ve fındık kreması ile mikserin yüksek ayarında homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  7. Kekimiz piştiğinde üç uzun eşit kesime kesiyoruz sütle hafif ıslatıyoruz.
  8. Hazırladığımız kremayı sürüp üzerine doğradığımız çilekleri serpiyoruz.
  9. İstediğiniz meyve olabilir katları bu biçim tamamlayıp üzerine kalan kremayı güzelce her yerine sürüp süslüyoruz.(ben çilekleri çikolatayla kapladım fotoğrafta görüldüğü üzere siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz).
Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için; 5 adet yumurta1 su bardağı toz şekerYarım çay bardağı ılık suYarım çay bardağı nişasta1 su bardağından 2 parmak eksik unUnun üzerini tamamlayacak kadar kakao (Yaklaşık 2 dolu çorba kaşığı)1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Kreması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler 5 adet yumurta1 su bardağı tozşekerYarım çay bardağı sıcak suYarım çay bardağı mısır nişastası1 su bardağından 2 parmak eksik unKalan 2 parmak kısma kakao konulacak1 paket vanilya1 paket kabartmatozu Ara kreması için 3 su bardağı süt4 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Çikolatalı Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler 4 tane yumurta1 su bardağı şekerYarım çay bardağı ılık su2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozuYarım su bardağından biraz fazla un Ara katı için Pastacı kreması ( kakaolu)1 ,5 su bardağı süt1 yemek kaşığı çikolata sürmelik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Baton Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 4 adet yumurta (oda ısısında)1 su bardağından bir parmak eksik şeker1 küçük türk kahvesi fincanı sıcak su1 çay kaşığının ucu ile tuzYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı un ( 200 ml su bardağı kullandım)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Çok Pratik Baton Pasta Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2 su bardağına yakın un Üzeri İçin 100 gram kremaYarım paket sütlü çikolataYarım paket bitter çikolataKavrulmuş fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt