Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- Yarım su bardağı nisaşta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (2 yemek kaşığı)
- 2 kutu krema
- 100 gram bitter 100 gram sütlü çikolata
- Varsa 4 yemek kaşığı findık kreması
- Çilek
- 100 gram çikolata
Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları sarıların dan ayırıp 1 su bardağı şekerin yarısını aklarına yarısını sarılarına ekleyip evvel farklı bir kapta aklarını köpük olana kadar güzelce çırpıyoruz.
- Diğer kapta sarılarına geri kalan şekeri ekleyip onuda 5 dakika kadar yüksek dönemde çırpıyoruz
- Sonra sıcak suyu ekliyoruz biraz karıştırıp elediğimiz unu nişastayı kakao vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Son olarak iki yada üç basamakta köpük halinde olan yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyip söndürmeden karıştırıp fırın tepsisine döküp 170 dereceye ayarladığımız evvelden ısıtılmış fırında 25 _30 dakika pişiriyoruz. (her fırına nazaran farklılık gösterebilir denetimli pişirin ).
- Benmari yöntemi erittiğimiz çikolataları biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra 2 kutu soğuk krema ve fındık kreması ile mikserin yüksek ayarında homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Kekimiz piştiğinde üç uzun eşit kesime kesiyoruz sütle hafif ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı sürüp üzerine doğradığımız çilekleri serpiyoruz.
- İstediğiniz meyve olabilir katları bu biçim tamamlayıp üzerine kalan kremayı güzelce her yerine sürüp süslüyoruz.(ben çilekleri çikolatayla kapladım fotoğrafta görüldüğü üzere siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.