Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baton Yaş Pasta

Baton Yaş Pasta
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
baton-yas-pasta.jpg

Baton Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller


Pandispanya İçin
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krema İçin
  • 60 gram nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 500 ml süt
  • 1 paket toz kremşanti
  • 50 gram margarin
  • 1 fincan toz şeker
Üzeri İçin
  • 1 paket kremşanti+1 çay bardağı süt
  • İçi İçin
  • Muz
  • Muz jölesi
Süsleme İçin
  • Karamel
  • Muz
  • İncir

Baton Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pandispanya yaparken 6 yumurtanın sarısı ve beyazı farklı tabaklara ayrılır.
  2. 1 çay bardağı toz şekerin yarısını yumurta beyazı tabağına, öbür yarısını sarısının tabağına ek edin. Yumurta beyazına ayrıyeten 1 paket vanilya ekleyin.
  3. 1 su bardağı un. 6 yumurta sarısı ve 1/2 çay bardağı şekeri çırpın 1 paket kabartma tozu ekleyin.
  4. Yumurtanın beyazı kar üzere köpürene kadar çırpın, yavaş yavaş yumurta sarısı olan karışımın içine ekleyin,.
  5. Çırpıcı kullanmadan spatula yardımıyla karıştırın.
  6. 28×40 cm borcama yağlı kağıt serip kek karışımını dökün.
  7. Krema yaparken 500 ml süt, 1 fincan toz şeker, 60 gram nişasta ve 1 yumurta sarısını tencereye alın, çırpın. Ocağa alın kısık ateşte pişirin. Karışımın yoğunluğu yoğunlaşınca ocağın altını kapatın.
  8. 50 gram margarin ekleyin ve 1 paket toz kremşanti ile çırpın. Buz dolabına soğumaya bırakın.
  9. Pandispanyayı 180 derece 20 dakika alt üst fan ayarında pişirin.
  10. Pandispanya piştikten sonra fırın telinin üzerine aykırı çevirin, yağlı kağıdı çıkarın.
  11. Keki ikiye bölün, sırasıyla krema, istediğiniz meyve, jöle tekrar krema koyduktan sonra üst parçayı kapatıp kremşanti sürdükten sonra kalan kremayı da üzerine sürün.
  12. Meyvelerle süsledikten sonra karamel sos ile süsleyin. 1 gün dolapta dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Afiyet olsun ????.
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt