
Baton Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya İçin
- 6 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 60 gram nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 500 ml süt
- 1 paket toz kremşanti
- 50 gram margarin
- 1 fincan toz şeker
- 1 paket kremşanti+1 çay bardağı süt
- İçi İçin
- Muz
- Muz jölesi
- Karamel
- Muz
- İncir
Baton Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanya yaparken 6 yumurtanın sarısı ve beyazı farklı tabaklara ayrılır.
- 1 çay bardağı toz şekerin yarısını yumurta beyazı tabağına, öbür yarısını sarısının tabağına ek edin. Yumurta beyazına ayrıyeten 1 paket vanilya ekleyin.
- 1 su bardağı un. 6 yumurta sarısı ve 1/2 çay bardağı şekeri çırpın 1 paket kabartma tozu ekleyin.
- Yumurtanın beyazı kar üzere köpürene kadar çırpın, yavaş yavaş yumurta sarısı olan karışımın içine ekleyin,.
- Çırpıcı kullanmadan spatula yardımıyla karıştırın.
- 28×40 cm borcama yağlı kağıt serip kek karışımını dökün.
- Krema yaparken 500 ml süt, 1 fincan toz şeker, 60 gram nişasta ve 1 yumurta sarısını tencereye alın, çırpın. Ocağa alın kısık ateşte pişirin. Karışımın yoğunluğu yoğunlaşınca ocağın altını kapatın.
- 50 gram margarin ekleyin ve 1 paket toz kremşanti ile çırpın. Buz dolabına soğumaya bırakın.
- Pandispanyayı 180 derece 20 dakika alt üst fan ayarında pişirin.
- Pandispanya piştikten sonra fırın telinin üzerine aykırı çevirin, yağlı kağıdı çıkarın.
- Keki ikiye bölün, sırasıyla krema, istediğiniz meyve, jöle tekrar krema koyduktan sonra üst parçayı kapatıp kremşanti sürdükten sonra kalan kremayı da üzerine sürün.
- Meyvelerle süsledikten sonra karamel sos ile süsleyin. 1 gün dolapta dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Afiyet olsun ????.