Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baton Yaş Pasta

Baton Yaş Pasta
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
baton-yas-pasta.jpg

Baton Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Ara kreması için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un tepeleme
  • 60 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Pandispanyası ;
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Bir çimdik tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Baton Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kremamızı hazırlayarak başlayalım ki soğuması gerekiyor.
  2. Vanilya ,çikolata ,toz krem şanti ve tereyağı hariç kreması için diğer krema için malzemeleri ekleyelim.
  3. Önce iyice bir çırpıcıyla çırpalım .
  4. Ardından ocakta kısık ateşte pişirelim ama mutlaka kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişen kremaya sıcakken çikolatayı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
  6. Ardından kremamızı geniş bir borcama alalım ve üzeri kabuk bağlamaması için buzdolabı poşetini kremamızın üzerine yapıştıralım, hava almasın.
  7. Tamamen soğuyan kremamızı çırpmak için derince bir kaba alalım ve krem şantisini ekleyelim .
  8. En az 5 dk çırpalım iyice çırpılan kremamız hazırdır.
  9. Pandispanya için yumurtaları şekerle iyice çırpalım çırparken yavaşça şekeri ekleyelim .
  10. Ardından çeyrek çay bardağı sıcak suyu yavaşça ekleyelim.
  11. Ve 1 su bardağı un ve bir çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  12. Spatulayla söndürmeden alttan üste gelecek şekilde karıştıralım.
  13. Un iyice karışınca kakao ve zeytin yağını ayrı bir kaseye çırpalım ve pandispanya hamuruna dökelim iyice karıştıralım.
  14. Yağlı kağıt serili tepsimize hamurumuzu alalım.
  15. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına yaklaşık 15 dk gibi bir sürede pişti fırının kapağını açmadan mutlaka kontrol ederek pişirelim.
  16. Şimdi krema ve kekimizi buluşturmaya geçelim kekimizi eşit 3 parçaya keselim.
  17. Yarım çay bardağı süte 1 çay kaşığı granül kahve koyup karıştıralım ve kekleri tatlı kaşığıyla birazcık ıslayalım.
  18. Üzerine hazırladığımız iç kremamızdan kekimizin her yerine gelecek şekilde yayalım ve içine dilerseniz damla çikolata veya muz sade şekildede yapabilirsiniz nasıl arzu ederseniz bu şekilde eklenebilir.
  19. Diğer katlarıda aynı şekil yapalım en son kata kalan kremadan her yerine gelecek şekilde yayarak sürelim. Ve bıçakla kestiğimiz çikolatalarla süsleyelim.
  20. Mutlaka dolapta bir gece bekletin inanın daha güzel oluyor.
Deneyeceklere afiyet olsun ???? tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz ❤️ tarifi deneyeceklerden fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olacağım ????.

Baton Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt