Baton Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Ara kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yumurta yarım çay bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un tepeleme
- 60 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Pandispanyası ;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Bir çimdik tuz
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Baton Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlayarak başlayalım ki soğuması gerekiyor.
- Vanilya ,çikolata ,toz krem şanti ve tereyağı hariç kreması için diğer krema için malzemeleri ekleyelim.
- Önce iyice bir çırpıcıyla çırpalım .
- Ardından ocakta kısık ateşte pişirelim ama mutlaka kısık ateşte pişirelim.
- Pişen kremaya sıcakken çikolatayı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
- Ardından kremamızı geniş bir borcama alalım ve üzeri kabuk bağlamaması için buzdolabı poşetini kremamızın üzerine yapıştıralım, hava almasın.
- Tamamen soğuyan kremamızı çırpmak için derince bir kaba alalım ve krem şantisini ekleyelim .
- En az 5 dk çırpalım iyice çırpılan kremamız hazırdır.
- Pandispanya için yumurtaları şekerle iyice çırpalım çırparken yavaşça şekeri ekleyelim .
- Ardından çeyrek çay bardağı sıcak suyu yavaşça ekleyelim.
- Ve 1 su bardağı un ve bir çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Spatulayla söndürmeden alttan üste gelecek şekilde karıştıralım.
- Un iyice karışınca kakao ve zeytin yağını ayrı bir kaseye çırpalım ve pandispanya hamuruna dökelim iyice karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize hamurumuzu alalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına yaklaşık 15 dk gibi bir sürede pişti fırının kapağını açmadan mutlaka kontrol ederek pişirelim.
- Şimdi krema ve kekimizi buluşturmaya geçelim kekimizi eşit 3 parçaya keselim.
- Yarım çay bardağı süte 1 çay kaşığı granül kahve koyup karıştıralım ve kekleri tatlı kaşığıyla birazcık ıslayalım.
- Üzerine hazırladığımız iç kremamızdan kekimizin her yerine gelecek şekilde yayalım ve içine dilerseniz damla çikolata veya muz sade şekildede yapabilirsiniz nasıl arzu ederseniz bu şekilde eklenebilir.
- Diğer katlarıda aynı şekil yapalım en son kata kalan kremadan her yerine gelecek şekilde yayarak sürelim. Ve bıçakla kestiğimiz çikolatalarla süsleyelim.
- Mutlaka dolapta bir gece bekletin inanın daha güzel oluyor.
Baton Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı