Malzemeler
Herkese Sağlıklı Mutlu Huzurlu Gunler❤
Bayat ekmeklerden yapabiliceğimiz en guzel şey bence borek dimi Ben bu şekilde yapıyorum ve ailecek cok seviliyor Yumurta , sut ve sıvı yağ haric diğer malzemesini değiştirebilirsiniz Tercih tamamen size kalmış Ben cok karışık sevmediğimden salam ve peynir kullandım Nefis oluyor
*1 bucuk adet bayat ekmek
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı rendelenmiş salam
*Artan peynirlerden veya lor peyniri (dilediğiniz kadar koyabilirsiniz)
*Uzeri icin rendelenmiş kaşar peyniri
Bayat Ekmek Boreği Tarifi Yapılışı
1
*Bir karıştırma kabına yumurta , sut , yağ , koyulur cırpılır
*Sonra artan peynir veya lor peyniri dilediğiniz kadar koyun (ben kucuk bir kase artan peynirden koydum)
*Rendelenmiş salam da eklenir karıştırılır
*Uzerine kup kup doğranmış ekmekler eklenir karıştırılır ve yağılı kağıt serili tepsiye yayılır Uzerini duzlemek icin hafif bastırılır
*250 derecelik fırına verilir Ekmeklerin uzeri kızarana kadar pişirilir Fırından alınır ve uzerine kaşar rendesi serpilir
*Tekrar fırına verilir Uzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun
Herkese Sağlıklı Mutlu Huzurlu Gunler❤
Bayat ekmeklerden yapabiliceğimiz en guzel şey bence borek dimi Ben bu şekilde yapıyorum ve ailecek cok seviliyor Yumurta , sut ve sıvı yağ haric diğer malzemesini değiştirebilirsiniz Tercih tamamen size kalmış Ben cok karışık sevmediğimden salam ve peynir kullandım Nefis oluyor
*1 bucuk adet bayat ekmek
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı rendelenmiş salam
*Artan peynirlerden veya lor peyniri (dilediğiniz kadar koyabilirsiniz)
*Uzeri icin rendelenmiş kaşar peyniri
Bayat Ekmek Boreği Tarifi Yapılışı
1
*Bir karıştırma kabına yumurta , sut , yağ , koyulur cırpılır
*Sonra artan peynir veya lor peyniri dilediğiniz kadar koyun (ben kucuk bir kase artan peynirden koydum)
*Rendelenmiş salam da eklenir karıştırılır
*Uzerine kup kup doğranmış ekmekler eklenir karıştırılır ve yağılı kağıt serili tepsiye yayılır Uzerini duzlemek icin hafif bastırılır
*250 derecelik fırına verilir Ekmeklerin uzeri kızarana kadar pişirilir Fırından alınır ve uzerine kaşar rendesi serpilir
*Tekrar fırına verilir Uzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.