Bayat Ekmek Değerlendirmece Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 ekmek (10 – 12 dilim )
- 2 yumurta
- 1 su bardağına yakın süt
- Tereyağ
- İnce ince dilimlenmiş sucuk (24 adet civarı)
- Kaşar peyniri
Bayat Ekmek Değerlendirmece Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve süt çırpılır. Ekmekler bu karışıma bulanır (Sünger üzere yavaşça bastırılıp karışım ekmeğin içine çekilir ve ekmekler yavaşça sıkılarak fazlası çıkarılır)
- Tereyağı eritilmiş tavada bir tarafı kızartılır. Ekmekler çevrildikten sonra başka tarafın da kızarması için biraz daha tereyağı eklenir. Ekmeğin birinci kızaran yüzüne sucuklar ve kaşar peynirleri dizilir.
- Sucuklar daha kolay pişsin ve kaşar peyniri erisin diye tavanın kapağı kapatılarak ekmeklerin başka yüzünün kızarması beklenir.
- Güya sucuklu kaşarlı pide tadında oldu. Biz sevdik. Deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.