Bayat Ekmek Kızartması Soğanlı Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane bayat ekmek
- 2 bağ yani yarım kilo soğan
- Tuz
- Sıvı yağ
Bayat Ekmek Kızartması Soğanlı Tanımı Yapılışı
- Önce soğanları doğruyoruz azcık tuzla ovuyoruz.
- Sonra üzerine ekmekleri doğrayalım onu elimizle hamur yoğurur üzere karıştıralım.
- Sonra tavamıza yağımızı koyup kızdıktan sonra üzerine karışımı koyalım.
- El yardımı ile bastırarak, tavaya yerleştirelim sonra kapağıyladır bastıralım .
- Kapalı tekrar altı kızarana kadar pişirelim, sonra kapağıyla aksi çevirelim.
- Başka tarafı da kızarana kadar tavayı çevirelim, sonra kapağıyla alıp servis tabağına koyalım servise hazır .