Bayat Ekmek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 1 bütün bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz
- Baharatlar (Köri,toz biber,pul biber,tuz,nane,kekik)
- Göz kararı galeta unu ve su (Köftenin kıvamına nazaran eklenecek)
- Tereyağ ve sıvıyağ
- 1 küçük kaşık salça
- Nane ve pul biber
- Sarımsaklı yoğurt
Bayat Ekmek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bayat ekmekleri derin bir kaba elimizle parçalıyoruz.
- Maydonozu ince bir biçimde kıyıp ekmeklere ekliyoruz.
- Soğanları incecik doğrayabilirsiniz ya da benim üzere blendırdan geçirebilirsiniz. (blendırdan geçirdikten sonra suyla birazcık ovalayıp ekledim acılığını vermesin diye).
- Sarımsağı da ezerek kaba ekliyoruz.
- Baharatları (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltarak) ekliyoruz.
- Birazcık yoğurup kıvamına bakıyoruz. (ben bir ölçü su ve galeta unu da ekledim. Köftenin kıvamına nazaran karar verebilirsiniz. ).
- Son olarak uygunca yoğurduğumuz köftelerimize form verip kızartıyoruz.
- Üzerine dökmek için yağlarımızı eritip salça ve baharatları ekleyerek kavuruyoruz.
- Servis ederken sarımsaklı yoğurt ve sosu da ekliyoruz.Deneyenlere afiyet olsun????????????.