Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat Ekmek Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
bayat-ekmek-tatlisi.jpg

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 fincan toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 orta boy elma rendesi
  • 1 fincan irmik
  • 2 fincan bayat ekmek (robotta çekilmiş)
  • 1 fincan ceviz (robotta çekilmiş)
  • 1 fincan un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 damla limon

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağ ilave edelim. Rendelediğimiz elmaları, irmiği, ekmeği, cevizi ve unu sırası ile ekleyelim ve karıştıralım son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. (hamur oldukça katı olacaktır).
  2. Daha sonra yağlanmış büyük boy borcama hamuru yayalım.
  3. Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 25 dakika kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  4. Tatlımızı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Hazırladığımız şerbet ılık haldeyken soğumuş tatlımızın üzerine dökelim. Biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt