Bayat Ekmekleri Pahalandırmak İçin Kusursuz Tanım Tanımı İçin Gereçler
- 1 bayat ekmek
- 500 gram kıyma
- 4 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon,toz biber, pul biber
- 5-6 yemek kaşığı salça
- 10 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sosu sulandırmaya yetecek kadar su
- 4 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
Bayat Ekmekleri Kıymetlendirmek İçin Şahane Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kıymayı hazırlıyoruz; Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğuruyoruz.
- Soğanı robottan geçiriyoruz.
- Sıvıyağ ile tencerede kavuruyoruz.
- Kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Kıyma rengini alınca domates ve salça eklenir.
- Baharatlar ve tuz eklenir.
- Sıcak su eklenir ve suyu bitene kadar pişirilir.
- Sos hazırlanışı; Salça ve yağ karıştırılır.
- Sosu açmak için su eklenir.
- Sos hazırlandıktan sonra fırınımızı 200 derecede ısıtıyoruz.
- Küp küp doğradığımız ekmeğimizi sosa bulandırıp,yağlı kağıt serili tepsiyle birlikte fırınlıyoruz.
- Ekmek kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üstüne kıymayı ekliyoruz.(ilave olarak yoğurt ekleyebilirsiniz).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.