Bayat Ekmekten Kahvaltılık Tanımı İçin Materyaller
Sos için:
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı doğranmış sucuk
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Her bir fırın kabı için birer çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Kıyılmış maydanoz
Bayat Ekmekten Kahvaltılık Tanımı Yapılışı
- Ekmeği küp biçiminde doğrayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde altın rengini alıncaya kadar kızartın.
- Sos gereçlerini geniş bir kapta karıştırın.
- Kızarmış ekmekleri sosun içine koyun ve 10-15 dakika içinde bekletin.
- Yağlanmış küçük fırın kaplarına karışımı paylaştırın.
- Üzerlerine rendelenmiş peynirleri serpin ve 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Üzerilerine maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın.
Not: ????sucuk yerine, pastırma, salam, haşlanmış patates üzere materyaller de kullanabilirsiniz. Ölçülerini dileğinize nazaran değiştirebilirsiniz.