Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bayat Ekmekten Kıtırmı Kıtır Pratik Pizza

Bayat Ekmekten Kıtırmı Kıtır Pratik Pizza
0
49

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
bayat-ekmekten-kitir-mi-kitir-pratik-pizza.jpg

Bayat Ekmekten Kıtırmı Kıtır Pratik Pizza Tanımı İçin Materyaller

• 1 bütün bayat ekmek (Varsa tam buğday ekmeği de olur)
  • 4-5 mantar
  • 2 yeşil biber
  • Dilediğiniz öbür materyal (Kapya biber, mısır, zeytin vs)
  • Sucuk (Her birinin üzerine 2-3 tane olacak şekilde)
  • 100-150 gram kaşar (ben 125 gram kullandım)
Sos için:
  • 2-3 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber ve domates salçası (karışık)
  • 2 orta uzunluk yada 1 büyük uzunluk domates (Mevsimi olmadığı için 2 kaşık menemenlik kullandım)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Damak zevkinize nazaran baharatlar (Kekik (en çok yakışan), karabiber, pulbiber, tuz)
  • 2 yemek kaşığı su

Bayat Ekmekten Kıtırmı Kıtır Pratik Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pizza sosunu hazırlayın. Domatesleri rendeleyip, sarımsakları tuzla birlikte yeterlice ezin.
  2. Sonrasında öbür materyalleri ekleyip karıştırın ve bir kenara alın.
  3. Fırınınızı 200 derecede yalnızca üstten pişirme ayarına ayarlayın (burası kıymetli fanli yahut alt üst pişirme yaparsanız çok daha kıtır olur ve yerken zorlanabilirsiniz ????), evvelce ısınsın.
  4. Zerzevatları ve sucukları halka biçiminde ince ince doğrayın.
  5. Kaşar peynirini rendeleyin.
  6. En son ekmekleri dilim dilim kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Ekmeklerin üzerine hazırladığınız sostan 1 er tatlı kaşığı sürün.
  8. Rendelenmiş kaşarların birazını üzerine kalanını sebzelerin üzerine koyun. İsterseniz kaşarın hepsini sostan sonra da yerleştirebilirsiniz.
  9. Kaşar üzerine de öbür gereçten fotoğraftaki üzere yerleştirin kalan kaşarları da en üstüne koyun.
  10. Isıtılmış fırında 15 dk müddette orta sıra denetim ederek üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Çok kızartırsanız fazla kıtır olur????.Afiyet şifa olsun ????????

858,478Konular
981,296Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt