Bayat Ekmekten Kıtırmı Kıtır Pratik Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 bütün bayat ekmek (Varsa tam buğday ekmeği de olur)
- 4-5 mantar
- 2 yeşil biber
- Dilediğiniz öbür materyal (Kapya biber, mısır, zeytin vs)
- Sucuk (Her birinin üzerine 2-3 tane olacak şekilde)
- 100-150 gram kaşar (ben 125 gram kullandım)
- 2-3 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu biber ve domates salçası (karışık)
- 2 orta uzunluk yada 1 büyük uzunluk domates (Mevsimi olmadığı için 2 kaşık menemenlik kullandım)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Damak zevkinize nazaran baharatlar (Kekik (en çok yakışan), karabiber, pulbiber, tuz)
- 2 yemek kaşığı su
Bayat Ekmekten Kıtırmı Kıtır Pratik Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pizza sosunu hazırlayın. Domatesleri rendeleyip, sarımsakları tuzla birlikte yeterlice ezin.
- Sonrasında öbür materyalleri ekleyip karıştırın ve bir kenara alın.
- Fırınınızı 200 derecede yalnızca üstten pişirme ayarına ayarlayın (burası kıymetli fanli yahut alt üst pişirme yaparsanız çok daha kıtır olur ve yerken zorlanabilirsiniz ????), evvelce ısınsın.
- Zerzevatları ve sucukları halka biçiminde ince ince doğrayın.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- En son ekmekleri dilim dilim kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Ekmeklerin üzerine hazırladığınız sostan 1 er tatlı kaşığı sürün.
- Rendelenmiş kaşarların birazını üzerine kalanını sebzelerin üzerine koyun. İsterseniz kaşarın hepsini sostan sonra da yerleştirebilirsiniz.
- Kaşar üzerine de öbür gereçten fotoğraftaki üzere yerleştirin kalan kaşarları da en üstüne koyun.
- Isıtılmış fırında 15 dk müddette orta sıra denetim ederek üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Çok kızartırsanız fazla kıtır olur????.Afiyet şifa olsun ????????