Bayat Ramazan Pidesinden Peynirli Fırında Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bayat ramazan pidesi
- 1 küçük kase rendelenmiş sert beyaz peynir
- 1 küçük rendelenmiş kelle peyniri
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu ve maydanoz taze nane
- 1 şişe sade maden suyu
- 4yemek kaşığı dolusu un
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı sarı susam
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bayat Ramazan Pidesinden Peynirli Fırında Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pideyi dörder parmak keserek dilimlere ayıralım, dilimlerin ortalarını keselim.
- Diğer tarafta sos gereci güzelce çırpalım, fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Pideleri evvel sosa bulayalım ortasına peynir koyalım tekrar sosa bulayalım tepsiye dizelim.
- Üzerine sıvı yağ gezdirerek dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 -25 dk denetim ederek pişirelim afiyet olsun çay ve ayran ile çok nefis oluyor.