Bayatlamayan Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- Aldığı kadar un
Bayatlamayan Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sıvı materyaller bir kapta karıştırılır. Kuru gereçlerde eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Daha sonra cevizden biraz küçük yuvarlaklar yapılıp üste gelecek kısmı evvel yumurta akına batırılıp susam haşhaş çörek otuna batırılır.
- Oburlarının üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılır.
- 180 derce fırında denetimli üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis edilir.