elektronikci
FD Üye

Bayatlamayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı ılık su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Küçük paket kakao
- Vanilin
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2,5 +2 yemek kaşığı un (elenmiş olacak)
Bayatlamayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları derin bir kapta 1 yemek kaşığı ılık su ekleyerek mikser ile çırpın.
- Toz şekeri ekleyin ve iyice çırpın ardından sırası ile malzemeleri ekleyin.
- Kek kalıbını yağladıktan sonra kek harcını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirin.
- Kürdan kontrolü yaparak kekin pişip pişmediğine bakın.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarın. İstediğiniz şekilde süsleyin.
Bayatlamayan Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı