elektronikci
FD Üye
Bayatlamayan Kolay Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt (Ilık)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 sarı ayrılacak)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) paket hamur kabartma tozu
- 2 su bardağı+2 yemek kaşığı un (yarısı tam buğday unu)
- 1 çay bardağı kaşar peynir (Rende)
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Bayatlamayan Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri geniş bir kabımızda unu azar azar ekleyerek yoğurulur,cevizden bi tık büyük kesim koparalım.
- İçine biraz kaşar ekleyip yuvarlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını hazırlayıp sürelim,susamı serpiştirelim.
- Daha evvelden ısınmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.