Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Kurabiye

Bayatlamayan Kurabiye
0
97

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Sütlü çikolata(benmari tarzı eritilmiş)
  • Hindistan cevizi,fındık kırığı

Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker ve vanilyayı yoğurma kabına alarak yavaş un eği ve kabartma tozuyla birlikte kulak göğsü yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz.
  2. Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında yoğurma sürecini bırakıyoruz.
  3. Hamurdan cevizden az küçük modüller koparıp,avuç içinde yuvarlayıp üzerlerine hafif bastırarak fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak halde 20 dk pişiriyoruz.
  5. Soğuyan kurabiyeler evvel benmari adabı eritilmiş çikolataya, sonrada hindistan cevizi, fındık kırığı canınız ne istiyorsa ona bulanır.
  6. Çikolatası donunca servis ediyoruz. Afiyet olsuunn ????.
Not⚡ kurabiyenin özelliği gün geçtikçe lezzetleniyor olması.

Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,133Mesajlar
30,087Kullanıcılar
pinklenumbSon üye
Üst Alt