Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi
0
86

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler


Hamur materyali için;
  • 125 gram tereyağı (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı içine ekleyeceğiz (akı dışına sürmek için ayıralım )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke ben beyaz sirke kullandım (siz elma yada üzüm de kulana bilirsiniz )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Üzerine kullanılacak materyaller için;
  • Kavrulmuş susam
  • 1 tane yumurta akı

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir kaba öncelikle tuz, toz şeker, yumurtanın sarısı, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağı ve sirkeyi ekleyelim dilerseniz 1 tatlı kaşığı mahlep ekleye bilirsiniz hoşbir koku için.
  2. Malzemeleri güzelce karıştıralım akabinde kabartma tozunu ekleyip, unuda denetimi halde azar azar ekleyelim, ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  3. Ardından hamurlarımızdan bir ceviz büyüklüğünde alalım ve ince uzun bir halde yuvarlayalım, akabinde uçlarından birleştir elim ve yumurta akını fırça yardımı ile sürüp, bir tabağa susam dökelim.
  4. Yumurta akını buladığımız simitlerin yumurta akı olan kısmını susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ye susamlı kısmı üste gelecek formda dizin ve altı üstü kızarana kadar daha evvel ısıttığımız 180 fırında pişirelim servise hazır afiyet olsun ????.
Not: Dinlerseniz sevdiğiniz insanların harflerinin de yapa bilirsiniz.

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,304Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt