Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
Hamur materyali için;
- 125 gram tereyağı (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 adet yumurta sarısı içine ekleyeceğiz (akı dışına sürmek için ayıralım )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke ben beyaz sirke kullandım (siz elma yada üzüm de kulana bilirsiniz )
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- Kavrulmuş susam
- 1 tane yumurta akı
Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba öncelikle tuz, toz şeker, yumurtanın sarısı, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağı ve sirkeyi ekleyelim dilerseniz 1 tatlı kaşığı mahlep ekleye bilirsiniz hoşbir koku için.
- Malzemeleri güzelce karıştıralım akabinde kabartma tozunu ekleyip, unuda denetimi halde azar azar ekleyelim, ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Ardından hamurlarımızdan bir ceviz büyüklüğünde alalım ve ince uzun bir halde yuvarlayalım, akabinde uçlarından birleştir elim ve yumurta akını fırça yardımı ile sürüp, bir tabağa susam dökelim.
- Yumurta akını buladığımız simitlerin yumurta akı olan kısmını susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ye susamlı kısmı üste gelecek formda dizin ve altı üstü kızarana kadar daha evvel ısıttığımız 180 fırında pişirelim servise hazır afiyet olsun ????.
Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı