nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?
Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?
Hemen Hemen hepimizin korkusudur ani bir misafirde çayın yanına ikram edecek bir şeylerin olmaması durumu… Hazırlanan kekler ve börekler bir iki gün sonraya bayatlıyor ve ilk günkü tadını saklayamıyor Eğer hiç bayatlamayan bir kek tarifi vereceğimizi söylesem ve durdukça tadının güzelleştiğini bahis etsem tavrınız ne olurdu?
Evet bu konuda epeyce iddialı konuşuyorum bunun sebebi de birazdan vereceğim tarifi denedikten sonra ne dek haklı olduğumu sizde göreceksiniz
Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?
Bayatlamayan kek gerçekleştirmek için zorunlu olan malzemeler…
8 yumurta
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
kabartma tozu
1 paket kakao
1 adet oda sıcaklığında erimiş margarin
ceviz
Acilen bu mucize bayatlamayan kekin üretim aşamasına geçelim
8 Tane yumurtanın sarısını ve beyazını iki ayrı barbar ayıralım
Yumurtanın beyazını kar haline gelene değin çırptıktan sonradan içine bir kadeh şeker ek edip bitmiş en ince ayrıntısına kadar çırpın…
Yumurtanın sarısını ayırdığınız kabın içine bir bardak şeker ilave edip çırpın sonrasında içine bir paket margarini ekleyin ve her tarafta en ince ayrıntısına kadar çırpın
İki öbür kapta ayrı ayrı çırptığımız yumurtanın beyazı ve sarısını şimdi tek kapta birleştirin ve içine 2,5 bardak unu ve kabartma tozunu ekleyin koyu bir kıvama gelene değin çırpın
Kekimiz hazırlanmış bundan sonrası tat alma ve göz zevkimiz için yapılan minik çabalar Çırptığınız hamura kakao eklemeden önce yağladığınız kalıbın altına cevizleri yarım yarım dizin ve hamuru üç parçaya ayırarak kalıba dizin
Derhal bir paket kakaoyu kalan hamura ekleyip çırpın ve karışımı kalıba yine üç parça halinde ilave edin
Kekimizi fırına artık sürebiliriz 175 derecede 3035 dakika pişirin Bundan sonra keki afiyetle yemek kalıyor Her geçen gün kek daha da güzellelecek bunu deneyip görebilirsiniz *
Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?
Hemen Hemen hepimizin korkusudur ani bir misafirde çayın yanına ikram edecek bir şeylerin olmaması durumu… Hazırlanan kekler ve börekler bir iki gün sonraya bayatlıyor ve ilk günkü tadını saklayamıyor Eğer hiç bayatlamayan bir kek tarifi vereceğimizi söylesem ve durdukça tadının güzelleştiğini bahis etsem tavrınız ne olurdu?
Evet bu konuda epeyce iddialı konuşuyorum bunun sebebi de birazdan vereceğim tarifi denedikten sonra ne dek haklı olduğumu sizde göreceksiniz
Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?
Bayatlamayan kek gerçekleştirmek için zorunlu olan malzemeler…
8 yumurta
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
kabartma tozu
1 paket kakao
1 adet oda sıcaklığında erimiş margarin
ceviz
Acilen bu mucize bayatlamayan kekin üretim aşamasına geçelim
8 Tane yumurtanın sarısını ve beyazını iki ayrı barbar ayıralım
Yumurtanın beyazını kar haline gelene değin çırptıktan sonradan içine bir kadeh şeker ek edip bitmiş en ince ayrıntısına kadar çırpın…
Yumurtanın sarısını ayırdığınız kabın içine bir bardak şeker ilave edip çırpın sonrasında içine bir paket margarini ekleyin ve her tarafta en ince ayrıntısına kadar çırpın
İki öbür kapta ayrı ayrı çırptığımız yumurtanın beyazı ve sarısını şimdi tek kapta birleştirin ve içine 2,5 bardak unu ve kabartma tozunu ekleyin koyu bir kıvama gelene değin çırpın
Kekimiz hazırlanmış bundan sonrası tat alma ve göz zevkimiz için yapılan minik çabalar Çırptığınız hamura kakao eklemeden önce yağladığınız kalıbın altına cevizleri yarım yarım dizin ve hamuru üç parçaya ayırarak kalıba dizin
Derhal bir paket kakaoyu kalan hamura ekleyip çırpın ve karışımı kalıba yine üç parça halinde ilave edin
Kekimizi fırına artık sürebiliriz 175 derecede 3035 dakika pişirin Bundan sonra keki afiyetle yemek kalıyor Her geçen gün kek daha da güzellelecek bunu deneyip görebilirsiniz *