Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?

Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?
0
180

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?


Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?

Hemen Hemen hepimizin korkusudur ani bir misafirde çayın yanına ikram edecek bir şeylerin olmaması durumu… Hazırlanan kekler ve börekler bir iki gün sonraya bayatlıyor ve ilk günkü tadını saklayamıyor Eğer hiç bayatlamayan bir kek tarifi vereceğimizi söylesem ve durdukça tadının güzelleştiğini bahis etsem tavrınız ne olurdu?

Evet bu konuda epeyce iddialı konuşuyorum bunun sebebi de birazdan vereceğim tarifi denedikten sonra ne dek haklı olduğumu sizde göreceksiniz

Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?
Bayatlamayan kek gerçekleştirmek için zorunlu olan malzemeler…

8 yumurta

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı un

kabartma tozu

1 paket kakao

1 adet oda sıcaklığında erimiş margarin

ceviz

Acilen bu mucize bayatlamayan kekin üretim aşamasına geçelim

8 Tane yumurtanın sarısını ve beyazını iki ayrı barbar ayıralım



Yumurtanın beyazını kar haline gelene değin çırptıktan sonradan içine bir kadeh şeker ek edip bitmiş en ince ayrıntısına kadar çırpın…



Yumurtanın sarısını ayırdığınız kabın içine bir bardak şeker ilave edip çırpın sonrasında içine bir paket margarini ekleyin ve her tarafta en ince ayrıntısına kadar çırpın



İki öbür kapta ayrı ayrı çırptığımız yumurtanın beyazı ve sarısını şimdi tek kapta birleştirin ve içine 2,5 bardak unu ve kabartma tozunu ekleyin koyu bir kıvama gelene değin çırpın



Kekimiz hazırlanmış bundan sonrası tat alma ve göz zevkimiz için yapılan minik çabalar Çırptığınız hamura kakao eklemeden önce yağladığınız kalıbın altına cevizleri yarım yarım dizin ve hamuru üç parçaya ayırarak kalıba dizin



Derhal bir paket kakaoyu kalan hamura ekleyip çırpın ve karışımı kalıba yine üç parça halinde ilave edin



Kekimizi fırına artık sürebiliriz 175 derecede 3035 dakika pişirin Bundan sonra keki afiyetle yemek kalıyor Her geçen gün kek daha da güzellelecek bunu deneyip görebilirsiniz *
 

Similar threads

Bayatlamayan Kek Tarifi İçin Malzemeler 4 yumurta (oda sıcaklığında)1 yemek kaşığı ılık su1,5 su bardağı toz şeker1/2 (yarım) su bardağı su1/2 (yarım) su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağKüçük paket kakaoVanilin1,5 paket kabartma tozu2,5 +2 yemek kaşığı un (elenmiş olacak) Bayatlamayan Kek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin2 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yumurta (Sarısı üzeri için)1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı karbonatta olabilir)1 çay kaşığı mahlep (İsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Poğaça (Yumuşacık Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı süt *1 yemek kaşığı toz şeker *1 paket kuru maya (İnstant) *Yarım paket margarin (Tereyağda olabilir) *Yarım su bardağı sıvıyağ *1 şişe maden suyu (Soda) *2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için) *3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Uzun Müddet Tazeliğini Koruyan Kek (Bayatlamayan) Puf Puf Tanımı İçin Materyaller 4 tane yumurta (oda sıcaklığında)1.5 su bardağı şeker1 su bardağı ilik su1 su bardağı sıvı yağ2 5 su bardağı unYarım su bardağı nişasta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay kaşığı silme karbonat Kakaolu kısmı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı elma sirkesi1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz5 yada 6 bardak un1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için) Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,303Kullanıcılar
ososkksSon üye
Üst Alt