
Bayatlamayan Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
- 1 paket instant kuru maya ya da yarım paket yaş maya
- 1 yumurta akı
- 2 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 kalıp beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Bayatlamayan Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Evvel sütü ısıtalım.
- Yoğurma kabına evvel mayayı, toz şekeri ve sütü ekleyip karıştıralım ve üzerini kapatıp mayalanması için 15 dakika bekleyelim. Nasıl kabardığını fark edeceksiniz.
- Daha sonra yumurtanın akını, sıvı yağı ve tuzu ekleyelim.
- Unu azar azar ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatalım ve sıcak bir yerde 45 dakika mayalanması için bekleyelim.
- İç harcı için ince kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştıralım.
- Mayalanan hamuru unlanmış tahta üzerine alalım ve mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- İstediğimiz hali verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve evvelden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirilir.