Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Pofuduk Poğaça

Bayatlamayan Pofuduk Poğaça
0
83

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru maya
  • 2 su bardağı ılık süt ( sıcağa yakın olsun farklı kapta maden suyu ile karıştırılacak ve karışım el yakmayan ılıklıkta olmalı )
  • 1 adet sade maden suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( sarıları üzerine, akı hamuruna girecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar ölçüde un
Üzeri için
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı şeker ( yumurta sarısına ek )
  • Susam
  • Çörek otu ya da haşhaş

Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kuru maya ,şeker ve süt – maden suyu karışımını çırpma teli ile karıştıralım.
  2. Bu karışımı 10 dakika üzeri örtülü dinlendirelim.
  3. Sıvı yağ ,yumurta akı ve mahlep ,tuz eklenerek karıştıralım.
  4. Un ek edelim yavaş yavaş ve kıvamı nazaran göre.
  5. Hamurumuzu üzeri kapalı ve karanlık bir yerde 40 dk mayalanmaya bırakalım.
  6. Dilediğiniz iç harcı ile ya da sade form verip evvelden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
  7. Pisirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterir bu yüzden denetim altında olursa uygun olur.Afiyet olsun.
Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt