Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kuru maya
- 2 su bardağı ılık süt ( sıcağa yakın olsun farklı kapta maden suyu ile karıştırılacak ve karışım el yakmayan ılıklıkta olmalı )
- 1 adet sade maden suyu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( sarıları üzerine, akı hamuruna girecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- Yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar ölçüde un
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı şeker ( yumurta sarısına ek )
- Susam
- Çörek otu ya da haşhaş
Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru maya ,şeker ve süt – maden suyu karışımını çırpma teli ile karıştıralım.
- Bu karışımı 10 dakika üzeri örtülü dinlendirelim.
- Sıvı yağ ,yumurta akı ve mahlep ,tuz eklenerek karıştıralım.
- Un ek edelim yavaş yavaş ve kıvamı nazaran göre.
- Hamurumuzu üzeri kapalı ve karanlık bir yerde 40 dk mayalanmaya bırakalım.
- Dilediğiniz iç harcı ile ya da sade form verip evvelden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
- Pisirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterir bu yüzden denetim altında olursa uygun olur.Afiyet olsun.