iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Evde can sıkıntısından ne yapacağımı şaşırdığım günlerden birinde bayatlamayan ve pratik bir poğaça tarifi denedim baktım netice oldu sizlerle paylaşmak istedim Elinizin aşağı hazırlanmış bulunsun her lahza bir misafir çat kapı gelebilir öyle yok mi?
Bayatlamayan poğaça için zorunlu malzemelerimiz şunlar;
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un Tahmini olarak 56 su bardağı tatmin edici oluyor
1 yumurta (sarısı üstüne sürmek için, beyazını hamurun içine atabilirsiniz)
Şimdi tarifine geçebiliriz
Hamurumuzu malzemeleri teker teker ek ederek yoğuralım Mayayı ılık süt ile eritip atarsak daha güzel bir hamur elde ederiz Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırdıktan sonradan yumuşak bir hamur elde edelim ve dinlenmesi için üzerini strech film ile sarın ya da hamur yoğurduğunuz kabın kapağı ile sıkıca kapatın
11,5 saat dek dinlendirdiğiniz hamuru gönlünüze kadar şekillendirin İsterseniz arasına peynir koyun isterseniz sade bir şekilde poğaçalar yapın Ben her telden bir iki tane denedim Aşağıdaki birincil üç resim görsel olarak şık duruyor o yüzden misafirlerinize bu şekilde ikram edebilirsiniz Lakin içi anlamsız olarak hazırladığınız poğaçaları da ikram ederken ufak sandviçler hazırlayarak sunabilirsiniz
*
Evde can sıkıntısından ne yapacağımı şaşırdığım günlerden birinde bayatlamayan ve pratik bir poğaça tarifi denedim baktım netice oldu sizlerle paylaşmak istedim Elinizin aşağı hazırlanmış bulunsun her lahza bir misafir çat kapı gelebilir öyle yok mi?
Bayatlamayan poğaça için zorunlu malzemelerimiz şunlar;
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un Tahmini olarak 56 su bardağı tatmin edici oluyor
1 yumurta (sarısı üstüne sürmek için, beyazını hamurun içine atabilirsiniz)
Şimdi tarifine geçebiliriz
Hamurumuzu malzemeleri teker teker ek ederek yoğuralım Mayayı ılık süt ile eritip atarsak daha güzel bir hamur elde ederiz Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırdıktan sonradan yumuşak bir hamur elde edelim ve dinlenmesi için üzerini strech film ile sarın ya da hamur yoğurduğunuz kabın kapağı ile sıkıca kapatın
11,5 saat dek dinlendirdiğiniz hamuru gönlünüze kadar şekillendirin İsterseniz arasına peynir koyun isterseniz sade bir şekilde poğaçalar yapın Ben her telden bir iki tane denedim Aşağıdaki birincil üç resim görsel olarak şık duruyor o yüzden misafirlerinize bu şekilde ikram edebilirsiniz Lakin içi anlamsız olarak hazırladığınız poğaçaları da ikram ederken ufak sandviçler hazırlayarak sunabilirsiniz
*