Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 250 ml süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Peynir
- 1 yumurta sarısı
- Susam haşhaş ne dilerseniz
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya ılık süt şeker ve tuzu 5 dakika bekletelim yoğurma kabında. Sonra yavaş yavaş öteki materyalleri ekleyelim.
- Denetimli bir halde unu da ek ettikten sonra kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- 40 dakika mayalandıralım daha sonra form verip 10 dakikada tepsi mayası yapalım.
- Yumurtasını susamını döktükten sonra evvelce ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun.