Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bayatlamayan-pogaca.jpg

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 250 ml süt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5.5-6 su bardağı un
İçi için;
  • Peynir yahut kaşar peyniri isteğe bağlı
  • Ben kimilerine sarelle de kullandım

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Oda sıcaklığındaki sütü ,mayayı ve şekeri güzelce karıştıralım.
  2. Sıvıyağ, yumurta akı, tuzu ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  3. Unu denetimli ek edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Yarım saat mayalandıralım şayet vaktimiz varsa biraz daha fazla mayalandırabiliriz.
  5. Tezgahın üzerine az un serpelim ve hamurdan bezeler alıp merdane ile açalım iç harcını koyup biçim verelim, form verirken sizin tercihiniz.
  6. Tepside yarım saat kadar tekrar mayalandıralım.
  7. Ayırdığınız yumurta sarısı üzerine sürelim ve evvelden ısıtılmış 180° fırında pişirelim.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt