Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça
0
61

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet maden suyu
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket yaş maya

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütümüzü parmağımız yanmayacak derecede ısıtıyoruz.
  2. Mayamızı ufalıyoruz ılıyan sütümüzü ekleyip mayamızı eritiyoruz.
  3. Sonra ise sırasıyla ;şekerimizi ,suyumuzu ,maden suyumuzu ,tuzumuzu, sıvı yağımızı, ekleyip yeterlice birbirine yediriyoruz.
  4. Sonrasında alabildiğince un ekliyoruz. (ben 1 kg yakin un ekledim 3 tepsi çıkıyor)
  5. Poğaçalarımızı yaptığınız biçimlere ve büyüklüklere nazaran değişiklik gösterebilir hamurumuzu üzeri kapatıp yarım saat dinlendirelim.
  6. Sonra biçim verip yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında pişiriyoruz,şimdiden afiyet olsun???????? deneyenler yoruma yazabilir.
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt