Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 adet maden suyu
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 paket yaş maya
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü parmağımız yanmayacak derecede ısıtıyoruz.
- Mayamızı ufalıyoruz ılıyan sütümüzü ekleyip mayamızı eritiyoruz.
- Sonra ise sırasıyla ;şekerimizi ,suyumuzu ,maden suyumuzu ,tuzumuzu, sıvı yağımızı, ekleyip yeterlice birbirine yediriyoruz.
- Sonrasında alabildiğince un ekliyoruz. (ben 1 kg yakin un ekledim 3 tepsi çıkıyor)
- Poğaçalarımızı yaptığınız biçimlere ve büyüklüklere nazaran değişiklik gösterebilir hamurumuzu üzeri kapatıp yarım saat dinlendirelim.
- Sonra biçim verip yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında pişiriyoruz,şimdiden afiyet olsun???????? deneyenler yoruma yazabilir.