Bayatlamayan Salçalı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine )
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı nane, kırmızı toz biber, tuz
- Aldığı kadar un
- Çörek otu yahut susam
- Yumurta sarısı
Bayatlamayan Salçalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında erimiş olan tereyağ sıvı yağ ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
- Salçamızı ve baharatlarımızı istediğiniz ölçüde ekliyorsunuz.
- Un ekleyerek ele yapışmayan yağlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hal vererek fırın tepsimize diziyoruz.
- Yumurta sarısı ve susam ekleyip evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz sıcakken çok daha hoş oluyor. Yemek istediğiniz vakit mikrodalgada ısıtıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsuuun .