Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bayatlamayan Salçalı Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Salçalı Tuzlu Kurabiye
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bayatlamayan-salcali-tuzlu-kuraye-1.jpg

Bayatlamayan Salçalı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine )
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı nane, kırmızı toz biber, tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine
  • Çörek otu yahut susam
  • Yumurta sarısı

Bayatlamayan Salçalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında erimiş olan tereyağ sıvı yağ ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
  2. Salçamızı ve baharatlarımızı istediğiniz ölçüde ekliyorsunuz.
  3. Un ekleyerek ele yapışmayan yağlı bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hal vererek fırın tepsimize diziyoruz.
  5. Yumurta sarısı ve susam ekleyip evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz sıcakken çok daha hoş oluyor. Yemek istediğiniz vakit mikrodalgada ısıtıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsuuun ☺️.
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt