Bayatlamayan Sirkeli Tatlı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (akı üstüne)
- 3.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
Bayatlamayan Sirkeli Tatlı Anne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Hamur kısmında yer alan bütün gereçleri karıştırıp, hoş bir hamur elde edelim.
- Minik minik kesimler koparıp evvel yumurta akına sonra susam ya da çörek otuna bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz.
Not: Tepsiye dizerken taban tabana yapmayın yapışmasın.