bilgisayarci
FD Üye
Bayatlamayan Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta (Beyazı üzerine)
- 1.5 yemek kaşığı susam
- Aldığı kadar un
- Yumurta akı
- Susam
- Çörek otu
Bayatlamayan Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağ yumuşak bir kıvamda olmalı. Üzerine tüm materyalleri eleyip, yoğurun.
- Kulak göğsü kıvamı almalı yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturup, yumurta akına daha sonra susama ve çörek otuna banıp tepsiye diziniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.