elektronikci
FD Üye
Bayatlamayan Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- 60 gram benmari yordamı erimiş beyaz çikolata
Bayatlamayan Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri kasede karıştırın.
- Unu denetimli olarak ekleyip, kulak göğsü kıvamından biraz sert bir hamur yoğurun.
- Hamurun hepsini yağlı kağıda sererek 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
- Kare formunda kesip 170 derecede fırında pişirin.
- Pişen kurabiyeler uygunca soğuduktan sonra üzerini çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun.