Bayatlamayan Tuzlu Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağ
- 2 kaşık yoğurt
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 2 yumurtanın akı sarısı üzerine
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Ben biraz kepekli un koyuyorum)
Bayatlamayan Tuzlu Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına katıp yumurtanın sarısını ayıralım.Karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuralım .
- Kulak memesi kıvamından biraz yumuşak olacak.
- Elimizle şekil verip üzerine yumurta sürelim.
- 200 derece fırında pişirelim.
Bayatlamayan Tuzlu Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı