Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 yada 6 bardak un
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alalım.
- Margarin tamamen yumuşayıp dağılana kadar hepsini harmanlayalım.
- Ardından malzemeler tamamen karışınca 5 bardak unu dökmeye başlayalım kontrollü olarak ilave edelim.
- Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelip yumuşacık bir hamur kıvamı alana kadar yoğuralım.
- Tepsimizin içine yağlı kağıt katalım yağlı kağıt yoksa tepsimizi sadece yağlasak da olur yapışma olmuyor, hamurumuz toparlandıkdan sonra istediğimiz şekilleri verip tepsilerimize dizelim.
- Ayırdığımız yumurtanın sarısını kurabiyelerimizin üzerine sürelim.
- Üzerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece yada 200 derecelik fırınımıza sürelim.
- Üzeri güzel şekilde kızarana kadar kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun.