elektronikci
FD Üye
Bayatlamayan Üzümlü Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı bardağı ince kıyılmış fındık
- 1 yumurta ( sarısı üzerine )
- 2-3 su bardağı un
Bayatlamayan Üzümlü Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, şeker, sıvı yağı derin kasede mikser ile karıştırın.
- Üzerine un, nişasta, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyin.
- Kulak göğsü kıvamında yoğurun.
- Üzüm ve kıyılmış fındığı ek ederek tekrar yoğurun.
- Hamuru 3 modüle bölerek uzun rulo halinde yuvarlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatal ile üzerini çizin.
- İstediğiniz büyüklükte verev olarak kesip sıcak fırında 180 derecede pişirin.
- Kapalı kutuda uzun mühlet saklayabilirsiniz.
Bayatlamayan Üzümlü Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı