iltasyazilim
FD Üye
Bayram pidesi tarifi için malzemeler
Hamuru için
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Tuz
1 yumurta
1 yumurta akı
1 su bardağı ılık yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam
İç harcı için
1 soğan
300 g kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım dolmalık kırmızı biber
Yarım dolmalık sarı biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Bayram pidesi hazırlanışı
İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kıymanın rengi dönünceye kadar soteleyin Küp doğradığınız biberleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın Biberler yumuşayınca ocaktan alın Hamuru için eritilmiş tereyağı, Ayçiçek yağı, tuz, yumurta, yumurta akı ve yoğurdu geniş bir kapta karıştırın Kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun Hamurun üzerini streç filmle sarıp 1520 dakika dinlendirin Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartıp bir merdane yardımıyla hafif açın Kıymalı harcı hamurların ortasına uzunlamasına paylaştırın Kenarlardan katlayarak pide şekli verin Kenarlarına 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
Hamuru için
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Tuz
1 yumurta
1 yumurta akı
1 su bardağı ılık yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam
İç harcı için
1 soğan
300 g kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım dolmalık kırmızı biber
Yarım dolmalık sarı biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Bayram pidesi hazırlanışı
İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kıymanın rengi dönünceye kadar soteleyin Küp doğradığınız biberleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın Biberler yumuşayınca ocaktan alın Hamuru için eritilmiş tereyağı, Ayçiçek yağı, tuz, yumurta, yumurta akı ve yoğurdu geniş bir kapta karıştırın Kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun Hamurun üzerini streç filmle sarıp 1520 dakika dinlendirin Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartıp bir merdane yardımıyla hafif açın Kıymalı harcı hamurların ortasına uzunlamasına paylaştırın Kenarlardan katlayarak pide şekli verin Kenarlarına 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.