Bayram Sofrasına Lezzetli Lokum (Kavurma) Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 kilo kavurmalık kuşbaşı et
- 100 gram iç yağı varsa mutlak koyun
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bayram Sofrasına Lezzetli Lokum (Kavurma) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel etleri kesme şekerden büyük doğruyoruz.
- Tencereye iç yağını ve eti karıştırıyoruz.
- Kısık ateşte orta ara karıştırarak eti pişiriyoruz.
- Yumuşayan et hafifden tıpkı vakitte kızarmaya başlıyor.
- En son kavurmaya tuzunu koyup üzerine sıvı yağı döküyoruz ve 10 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Kavurma yenmeye hazır afiyet olsun.