Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı periyodunda mahsusen kalp damar marazları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek illetleri üzere kronik illeti olan bireyler ile yaşlı ve evlat üzere yüksek risk öbeğinde olan bireylerin et tüketirken daha dikkatli olması gerektiğinin altını çiziyor.
Türkiye umumunda bilhassa Kurban etleri tüketilmeden evvel en az 24 saat dinlendirilmeli
Sofra/Compass Group Türkiye Memleket Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan'ın açıklamalarına nazaran Kurban Bayramı'nda en sık yapılan günahlardan biri kesilen etlerin bekletilmeden tıpkı gün içinde tüketilmesi. Ama yeni kesilen etlerde “rigor mortis” ismi verilen bir katılık oluyor ve bu formda tüketilen etler hazımsızlık ve şişkinlik üzere sindirim sorunlarına yol açıyor. Bu nedenle kurban etlerinin en az 24 saat dinlendirdikten sonra tüketilmesi gerekiyor.
Ülkü pişirme formülleri: Haşlama, fırınlama ve ızgara
Kurban Bayramı müddetince sağlıklı beslenme açısından etleri pişirirken haşlama, fırın yahut ızgara seçenekleri tercih edilmeli.
Sakatat tüketimine dikkat
Kurban Bayramı vadesince sakatat tüketimi artıyor. Gelgelelim bilhassa yüksek kolesterol sorunu olan kimseler, kalp damar hastaları yahut bu riski taşıyan insanların doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olan sakatatların tüketiminden mümkün olduğunca kaçınması gerekiyor.
Etin yararlarından yararlanmak için yanında yedikleriniz çok kıymetli
Etlerin yanında pilav, makarna, beyaz ekmek üzere rafine edilmiş tahıllar tüketmek mahalline zerzevat yemekleri ve salatalar tercih edilmeli. Başkaca koyu yeşil yapraklı sebzeler, sivri biber ve yeşil salata üzere C vitamini içeriği yüksek sebzeler tüketilmeli. Gün içinde kesinlikle bol ölçüde su içilmesi de kıymetli noktalardan biri.
Türkiye umumunda bilhassa Kurban etleri tüketilmeden evvel en az 24 saat dinlendirilmeli
Sofra/Compass Group Türkiye Memleket Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan'ın açıklamalarına nazaran Kurban Bayramı'nda en sık yapılan günahlardan biri kesilen etlerin bekletilmeden tıpkı gün içinde tüketilmesi. Ama yeni kesilen etlerde “rigor mortis” ismi verilen bir katılık oluyor ve bu formda tüketilen etler hazımsızlık ve şişkinlik üzere sindirim sorunlarına yol açıyor. Bu nedenle kurban etlerinin en az 24 saat dinlendirdikten sonra tüketilmesi gerekiyor.
Ülkü pişirme formülleri: Haşlama, fırınlama ve ızgara
Kurban Bayramı müddetince sağlıklı beslenme açısından etleri pişirirken haşlama, fırın yahut ızgara seçenekleri tercih edilmeli.
Sakatat tüketimine dikkat
Kurban Bayramı vadesince sakatat tüketimi artıyor. Gelgelelim bilhassa yüksek kolesterol sorunu olan kimseler, kalp damar hastaları yahut bu riski taşıyan insanların doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olan sakatatların tüketiminden mümkün olduğunca kaçınması gerekiyor.
Etin yararlarından yararlanmak için yanında yedikleriniz çok kıymetli
Etlerin yanında pilav, makarna, beyaz ekmek üzere rafine edilmiş tahıllar tüketmek mahalline zerzevat yemekleri ve salatalar tercih edilmeli. Başkaca koyu yeşil yapraklı sebzeler, sivri biber ve yeşil salata üzere C vitamini içeriği yüksek sebzeler tüketilmeli. Gün içinde kesinlikle bol ölçüde su içilmesi de kıymetli noktalardan biri.