Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayramda kırmızı et tüketirken dikkat edin

Bayramda kırmızı et tüketirken dikkat edin
0
125

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı periyodunda mahsusen kalp damar marazları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek illetleri üzere kronik illeti olan bireyler ile yaşlı ve evlat üzere yüksek risk öbeğinde olan bireylerin et tüketirken daha dikkatli olması gerektiğinin altını çiziyor.


izgara-kirmizi-et-sofra.jpg

Türkiye umumunda bilhassa Kurban etleri tüketilmeden evvel en az 24 saat dinlendirilmeli

Sofra/Compass Group Türkiye Memleket Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan'ın açıklamalarına nazaran Kurban Bayramı'nda en sık yapılan günahlardan biri kesilen etlerin bekletilmeden tıpkı gün içinde tüketilmesi. Ama yeni kesilen etlerde “rigor mortis” ismi verilen bir katılık oluyor ve bu formda tüketilen etler hazımsızlık ve şişkinlik üzere sindirim sorunlarına yol açıyor. Bu nedenle kurban etlerinin en az 24 saat dinlendirdikten sonra tüketilmesi gerekiyor.

Ülkü pişirme formülleri: Haşlama, fırınlama ve ızgara
 
et-tuketimi.jpg

Kurban Bayramı müddetince sağlıklı beslenme açısından etleri pişirirken haşlama, fırın yahut ızgara seçenekleri tercih edilmeli.

Sakatat tüketimine dikkat

Kurban Bayramı vadesince sakatat tüketimi artıyor. Gelgelelim bilhassa yüksek kolesterol sorunu olan kimseler, kalp damar hastaları yahut bu riski taşıyan insanların doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olan sakatatların tüketiminden mümkün olduğunca kaçınması gerekiyor.

Etin yararlarından yararlanmak için yanında yedikleriniz çok kıymetli
 
kirmizi-et-tereyagi-karabiber.jpg


Etlerin yanında pilav, makarna, beyaz ekmek üzere rafine edilmiş tahıllar tüketmek mahalline zerzevat yemekleri ve salatalar tercih edilmeli. Başkaca koyu yeşil yapraklı sebzeler, sivri biber ve yeşil salata üzere C vitamini içeriği yüksek sebzeler tüketilmeli. Gün içinde kesinlikle bol ölçüde su içilmesi de kıymetli noktalardan biri.



 

Similar threads

Kurban bayramı, sevdiklerimizle hoş anlar paylaşmak için bir fırsattır ve biz en hoş anlarımızı varlıklı sofralar etrafında birleştirmek isteriz. Lakin bu varlıklı sofralar, günün ahir hazımsızlık, mide yanması üzere şikayetleri de beraberinde getirir. Tahlili ekseriyetle bir şişe sodayla, maden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Kurban bayramı beslenme alışkanlıklarımız değiştiği münhasıran hayvansal protein içeren et tüketiminin epeyce arttığı bir bayramdır. Kurbanlıklarından alınmasından, etin tüketilmesi, saklanması aşamalarına çok dikkat edilmelidir. Veteriner Tabip denetimi olmayan ve iyi koşullarda kesilmeyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Kahvaltıda makul ölçüde peynir, zeytin, tam buğday unundan yahut çavdarlı ekmek yanında C vitamininden güçlü olan domates, sivribiber, maydanoz tüketilmelidir. Kurban bayramında sofrada illaki al et olacaktır ancak kıymetli olan etin nasıl yapıldığı. Kavurma yahut kızartma metoduyla pişirilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Kurban bayramında çokça et tüketiminin ne üzere olumsuz tesirleri bulunuyor? Münhasıran kalp – damar illeti, kolesterol, diyabet, şişmanlık üzere sıhhat meseleleri olan bireyler için kurban bayramı ziyade ölçüde yağ alımı mealine da geliyor. Al etin doymuş yağ ve kolesterol içeriği çokça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
imagesbayramdasagliklibeslenme5afecbc7a8849 bayramda nasıl beslenmeli Kurban Bayramını sağlıklı bir şekilde gecirmek istiyorsanız, kurban etinin hazırlanması pişirilmesi ve yenmesi konusunda en sağlıklı neler yapılabilirsorunsuz bir bayram gecirmek icin sağlık ve diyet uzmanları onerilerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt