Bayramda tatlı konumuna meyve ikram edin
Ramazan’da vücut metabolizması yavaşlar, bayramda tatlı tüketimi ve eski sisteme dönülmesiyle kilo alma tehlikesi mevcuttur. Bayramdan itibaren birtakım beslenme değişiklikleriyle yeni bir başlangıç yapılması mümkün değildir. Bayramda tatlı çikolata ve şekerin denetimli tüketilmesi gerekir, velev konuklara tatlı alanına meyve ve kuruyemiş ikram edilebilir.
Ramazan’da değişen beslenme alışkanlıkları ile metabolizma yavaşlar. Ramazan Bayramı’nda günlük beslenme alışkanlıklarına süratli dönüş yapmak kilo alımına yol açabilir.
Beslenme konusunda yapılacak kimi değişikliklerle vücut eski sistemine döner, bu nednele bunu bir talih olarak kıymetlendirilmesi gerekir.
Ramazan ayı boyunca 17,5 saatlik açlık sonrasında kimilerimiz ağır kimileriniz hafif öğünler tükettiniz ve sonuç olarak metabolik istikrarınız değişti. Bu açlık öncesinde de gece saatinde öğün tüketince metabolizmanız yavaşladı. Bu yavaş metabolizma ile bayramda günlük beslenme alışkanlıklarınıza süratli bir dönüş yaparsanız kilo alımı kaçınılmaz olacaktır. Oruç tutanlar Ramazan Bayramı’nı hafif bir olağana geçiş aşamasına dönüştürebilir. Mademki Ramazan’da vücudunuzu dinlendirdiniz artık de orijinal bir başlangıç yapın. Beslenme alışkanlıklarınızı biraz da değiştirmek için bir talih elinize geçti!
Pideyi terk edin
Bayram kahvaltı sofraları başka bir keyiftir gelgelelim artık kahvaltıda tüketeceğiniz ekmeğin çeşidinin pide olmaması gerekmektedir.
Çok severek yediğimiz pide mekanına artık tahıllı ekmek tercih edilmeli. Hem kan şekerinizin dengelenmesi hem de sindirim dertleri yaşanmaması için tahıllı ekmekler, yumurta, salatalık ve domates, peynir ile kahvaltımızı renklendirmeliyiz.
Şeker ve tatlı bölgesini kuru meyve
Bayram ziyaretleriniz klasik ikramları olan şeker, çikolata ve tatlının fazladan şeker ve kalori yüklemesi yapar, bu da kilo mealine gelir.
Geleneklerimizin sürdüğü üzere bayram boyunca gelecek olan misafirlere ikram edilen şekerleme ve tatlıların yanında misafirliğe gittiğiniz noktalarda de ikramlar olacak. Şayet ki siz misafir ağırlıyorsanız hafif atlatmak için misafirlerinizin sıhhatini da düşünerek şekerlemeler tarafına kâselerin içini kuru meyveler ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Artık kuru meyve çeşitleri şerbetli tatlılardan daha zengin! Ananas, muz, çilek, elma vb bir çok meyveyi karıştırıp geleneklerimizi de bozmadan ikramlarda bulunabilirsiniz. Evet, ismi üstünde şeker bayramı lakin meyve de kendine nazaran bir şeker içeriyor. Şayet ki olmaz diyorsanız iki kâse olsun, biri şeker biri de meyve olsun.
İkramları tadımlık tüketin 2 bardak su için
Ziyaretlerde ikramlara mesken sahibinin kırılmaması için ikramları tadımlık olarak tüketilebilirsiniz.
Tadımlık olarak ikramlıklardan tüketebilirsiniz. Ama birden çokça ziyaretiniz olacaksa yediğiniz şekerlemelere dikkat etmenizde yarar var. Ramazanda likit tüketimi 1 litreye kadar düşebiliyor. Tekrar de vücudunuzu biraz kandırarak her yediğiniz ikramlıktan sonra 2 bardak su içebilirsiniz. Böylelikle hem ziyade tüketmezsiniz hem de su içtiğiniz hengam likit kaybınız düzelir ve metabolizmanız tekrar hızlanır. Bayram boyunca ana öğünlerinize yeşil sebzelerden ek etmelisiniz, mahsusen bağırsak hareketlerinizi düzenlemeye ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. Akşam yemeklerini oruç vaktindeki üzere geç saatte değil, uyku saatinden 4-5 saat evvel tüketin. Bayramda kurubaklagil ve et tüketimi artmaktadır. Bakliyat yararlı olsa da yanlarında pişirilen tereyağlı pilav ve makarnalar kilo almanız açısından tehlike yaratabilir. Bir de yararlı diye bolca tüketilen salatalara dikkat! Salatalara ve yemeklere kullanacağınız yağ ölçüsünü göz kararı değil ölçerek koyun, her yağ üzere kalorisi var. Her şeyden az tüketmekte yarar var.Akşamları yürüyüş yapmaya çalışın, yemeklerden sonra sindirime yardımcı olur hem de kilonuzu korursunuz. Asansör konumuna merdiven kullanın
Ramazan’da vücut metabolizması yavaşlar, bayramda tatlı tüketimi ve eski sisteme dönülmesiyle kilo alma tehlikesi mevcuttur. Bayramdan itibaren birtakım beslenme değişiklikleriyle yeni bir başlangıç yapılması mümkün değildir. Bayramda tatlı çikolata ve şekerin denetimli tüketilmesi gerekir, velev konuklara tatlı alanına meyve ve kuruyemiş ikram edilebilir.
Ramazan’da değişen beslenme alışkanlıkları ile metabolizma yavaşlar. Ramazan Bayramı’nda günlük beslenme alışkanlıklarına süratli dönüş yapmak kilo alımına yol açabilir.
Beslenme konusunda yapılacak kimi değişikliklerle vücut eski sistemine döner, bu nednele bunu bir talih olarak kıymetlendirilmesi gerekir.
Ramazan ayı boyunca 17,5 saatlik açlık sonrasında kimilerimiz ağır kimileriniz hafif öğünler tükettiniz ve sonuç olarak metabolik istikrarınız değişti. Bu açlık öncesinde de gece saatinde öğün tüketince metabolizmanız yavaşladı. Bu yavaş metabolizma ile bayramda günlük beslenme alışkanlıklarınıza süratli bir dönüş yaparsanız kilo alımı kaçınılmaz olacaktır. Oruç tutanlar Ramazan Bayramı’nı hafif bir olağana geçiş aşamasına dönüştürebilir. Mademki Ramazan’da vücudunuzu dinlendirdiniz artık de orijinal bir başlangıç yapın. Beslenme alışkanlıklarınızı biraz da değiştirmek için bir talih elinize geçti!
Pideyi terk edin
Bayram kahvaltı sofraları başka bir keyiftir gelgelelim artık kahvaltıda tüketeceğiniz ekmeğin çeşidinin pide olmaması gerekmektedir.
Çok severek yediğimiz pide mekanına artık tahıllı ekmek tercih edilmeli. Hem kan şekerinizin dengelenmesi hem de sindirim dertleri yaşanmaması için tahıllı ekmekler, yumurta, salatalık ve domates, peynir ile kahvaltımızı renklendirmeliyiz.
Şeker ve tatlı bölgesini kuru meyve
Bayram ziyaretleriniz klasik ikramları olan şeker, çikolata ve tatlının fazladan şeker ve kalori yüklemesi yapar, bu da kilo mealine gelir.
Geleneklerimizin sürdüğü üzere bayram boyunca gelecek olan misafirlere ikram edilen şekerleme ve tatlıların yanında misafirliğe gittiğiniz noktalarda de ikramlar olacak. Şayet ki siz misafir ağırlıyorsanız hafif atlatmak için misafirlerinizin sıhhatini da düşünerek şekerlemeler tarafına kâselerin içini kuru meyveler ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Artık kuru meyve çeşitleri şerbetli tatlılardan daha zengin! Ananas, muz, çilek, elma vb bir çok meyveyi karıştırıp geleneklerimizi de bozmadan ikramlarda bulunabilirsiniz. Evet, ismi üstünde şeker bayramı lakin meyve de kendine nazaran bir şeker içeriyor. Şayet ki olmaz diyorsanız iki kâse olsun, biri şeker biri de meyve olsun.
İkramları tadımlık tüketin 2 bardak su için
Ziyaretlerde ikramlara mesken sahibinin kırılmaması için ikramları tadımlık olarak tüketilebilirsiniz.
Tadımlık olarak ikramlıklardan tüketebilirsiniz. Ama birden çokça ziyaretiniz olacaksa yediğiniz şekerlemelere dikkat etmenizde yarar var. Ramazanda likit tüketimi 1 litreye kadar düşebiliyor. Tekrar de vücudunuzu biraz kandırarak her yediğiniz ikramlıktan sonra 2 bardak su içebilirsiniz. Böylelikle hem ziyade tüketmezsiniz hem de su içtiğiniz hengam likit kaybınız düzelir ve metabolizmanız tekrar hızlanır. Bayram boyunca ana öğünlerinize yeşil sebzelerden ek etmelisiniz, mahsusen bağırsak hareketlerinizi düzenlemeye ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. Akşam yemeklerini oruç vaktindeki üzere geç saatte değil, uyku saatinden 4-5 saat evvel tüketin. Bayramda kurubaklagil ve et tüketimi artmaktadır. Bakliyat yararlı olsa da yanlarında pişirilen tereyağlı pilav ve makarnalar kilo almanız açısından tehlike yaratabilir. Bir de yararlı diye bolca tüketilen salatalara dikkat! Salatalara ve yemeklere kullanacağınız yağ ölçüsünü göz kararı değil ölçerek koyun, her yağ üzere kalorisi var. Her şeyden az tüketmekte yarar var.Akşamları yürüyüş yapmaya çalışın, yemeklerden sonra sindirime yardımcı olur hem de kilonuzu korursunuz. Asansör konumuna merdiven kullanın