Bazlama (Buzluğa Konulabilir) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk patates
- 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Bazlama (Buzluğa Konulabilir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri küp küp doğrayalım üzerini geçecek kadar su ek edip, haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzmeden blendırdan geçirelim, pürüzsüz krema kıvamda olmalı.
- Geniş bir kaba koyalım tuz şeker maya ek edelim unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım hamuru uzun müddet yoğuralım.
- En kıymetli püf noktası üzerini kapatıp, bir saat mayalandıralım mayalanan hamurdan un yardımı ile 6 beze yapalım bezelerin üzerini kapatıp 20 dakika bekletelim.
- Dinlenen bezeleri 15 santim büyüklüğünde açalım çok büyütmeyiniz üzerini kapatıp, 20 dakika bekletelim.
- Orta ateşte kızgın tavaya koyalım çabucak çevirmeyiniz kabarmaya başladığı vakit çevirelim.
- Diğer tarafını da pişirelim isterseniz soğumadan tereyağı sürebilirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ????????