Bazlama (Çok Kolay Ve Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz (çok dolu olmasın)
- 2 su bardağı ılık su
Bazlama (Çok Kolay Ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, maya ,tuz ve zeytinyağını yoğurma kabına alalım.
- Yavaş yavaş suyumuzu ek ederek hamurumuzu yoğuralım.
- 1 saat kadar ılık bir ortamda dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu un serpili tezgaha alıp eşit modüllere bölelim.
- Oklava yardımıyla bir tabak genişliğinde açalım.
- Açtığımız hamurları tavaya alıp artlı önlü orta ateşte çevirerek pişirelim.