Bazlama nasıl yapılır nasıl pişirilir
Kimi kulturlerde bazlama, kimi kulturlerde ise taplama denilen bu sıcak ekmek ceşidi, ister tereyağı ve peynirle, isterseniz de patates kavurması ile sıkma olarak yenilir Lezzeti tarifsiz olan bazlamanın, tarifi
imagesbazlamanasilyapilir5ad45985a760e
Ne cok kızarmış ne de pişmemiş bir bazlama hazırlamak icin ihtiyacınız olan sırları paylaşıyoruz…
Bazlama malzemesi
4 bardak un
15 bardak ılık su
15 cay kaşığı kuru maya (14 paket yaş maya)
1 cay kaşığı şeker
1 cay kaşığı tuz
Bazlama yapılışı
Tuzun, şekerin ve mayanın bulunduğu karışımı ılık suda eritmeniz gerekiyor Hemen sonrasında karışıma biraz daha un katarak sonrasında yumuşak bir kıvamda olacak şekilde yoğurmaya başlayın
Sonra hazırladığınız hamurun uzerini ince bir bez yardımıyla ortmeli ve yaklaşık 2 saat bekleyerek hamurun 2 katına kadar cıkmasını beklemelisiniz
Dinlenmiş olan hamuru beşe ayırarak bezelemelisiniz Sonrasında kullanacağınız beze dışındaki bezeleri hafif nemli bir bezin uzerine koymalı ve yine bezelerin uzerlerini ıslak nemli bir bez ile kapatmalısınız Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra acmaya başlayabilirsiniz Yarım sanim kalınlığında olacak bicimde actığınız hamurları yeniden nemli bez icerisinde 10 dakika kadar bekletmelisiniz
Eğer hamurunuz hazır ise orta buyuklukteki ocağınızda teflon tavanızı ısıtmaya başlamalı ve ortalama birkac dakika sonra hamuru teflon tava uzerine koymalısınız İki tarafını da pişirmek icin belirli aralıklarla bir ıspatula yardımıyla pişmekte olan hamuru cevirin Ara ara sağa sola iterek daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz…
Hamur pişene kadar beklemeli ve kıvamına geldiğinde yerini yeni hamura bırakmalısınız Unutmayın tavanın cok sıcak olması ve bununla birlikte hamurun yerinden hic hareket ettirilmemiş olması hamurun tavaya yapışarak bazlama yapmayı bir hayal haline getirebilir
Kimi kulturlerde bazlama, kimi kulturlerde ise taplama denilen bu sıcak ekmek ceşidi, ister tereyağı ve peynirle, isterseniz de patates kavurması ile sıkma olarak yenilir Lezzeti tarifsiz olan bazlamanın, tarifi
imagesbazlamanasilyapilir5ad45985a760e
Ne cok kızarmış ne de pişmemiş bir bazlama hazırlamak icin ihtiyacınız olan sırları paylaşıyoruz…
Bazlama malzemesi
4 bardak un
15 bardak ılık su
15 cay kaşığı kuru maya (14 paket yaş maya)
1 cay kaşığı şeker
1 cay kaşığı tuz
Bazlama yapılışı
Tuzun, şekerin ve mayanın bulunduğu karışımı ılık suda eritmeniz gerekiyor Hemen sonrasında karışıma biraz daha un katarak sonrasında yumuşak bir kıvamda olacak şekilde yoğurmaya başlayın
Sonra hazırladığınız hamurun uzerini ince bir bez yardımıyla ortmeli ve yaklaşık 2 saat bekleyerek hamurun 2 katına kadar cıkmasını beklemelisiniz
Dinlenmiş olan hamuru beşe ayırarak bezelemelisiniz Sonrasında kullanacağınız beze dışındaki bezeleri hafif nemli bir bezin uzerine koymalı ve yine bezelerin uzerlerini ıslak nemli bir bez ile kapatmalısınız Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra acmaya başlayabilirsiniz Yarım sanim kalınlığında olacak bicimde actığınız hamurları yeniden nemli bez icerisinde 10 dakika kadar bekletmelisiniz
Eğer hamurunuz hazır ise orta buyuklukteki ocağınızda teflon tavanızı ısıtmaya başlamalı ve ortalama birkac dakika sonra hamuru teflon tava uzerine koymalısınız İki tarafını da pişirmek icin belirli aralıklarla bir ıspatula yardımıyla pişmekte olan hamuru cevirin Ara ara sağa sola iterek daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz…
Hamur pişene kadar beklemeli ve kıvamına geldiğinde yerini yeni hamura bırakmalısınız Unutmayın tavanın cok sıcak olması ve bununla birlikte hamurun yerinden hic hareket ettirilmemiş olması hamurun tavaya yapışarak bazlama yapmayı bir hayal haline getirebilir