Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bazlama nasıl yapılır

Bazlama nasıl yapılır
0
82

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Bazlama nasıl yapılır nasıl pişirilir


Kimi kulturlerde bazlama, kimi kulturlerde ise taplama denilen bu sıcak ekmek ceşidi, ister tereyağı ve peynirle, isterseniz de patates kavurması ile sıkma olarak yenilir Lezzeti tarifsiz olan bazlamanın, tarifi



imagesbazlamanasilyapilir5ad45985a760e


Ne cok kızarmış ne de pişmemiş bir bazlama hazırlamak icin ihtiyacınız olan sırları paylaşıyoruz…

Bazlama malzemesi

4 bardak un
15 bardak ılık su
15 cay kaşığı kuru maya (14 paket yaş maya)
1 cay kaşığı şeker
1 cay kaşığı tuz

Bazlama yapılışı

Tuzun, şekerin ve mayanın bulunduğu karışımı ılık suda eritmeniz gerekiyor Hemen sonrasında karışıma biraz daha un katarak sonrasında yumuşak bir kıvamda olacak şekilde yoğurmaya başlayın

Sonra hazırladığınız hamurun uzerini ince bir bez yardımıyla ortmeli ve yaklaşık 2 saat bekleyerek hamurun 2 katına kadar cıkmasını beklemelisiniz

Dinlenmiş olan hamuru beşe ayırarak bezelemelisiniz Sonrasında kullanacağınız beze dışındaki bezeleri hafif nemli bir bezin uzerine koymalı ve yine bezelerin uzerlerini ıslak nemli bir bez ile kapatmalısınız Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra acmaya başlayabilirsiniz Yarım sanim kalınlığında olacak bicimde actığınız hamurları yeniden nemli bez icerisinde 10 dakika kadar bekletmelisiniz

Eğer hamurunuz hazır ise orta buyuklukteki ocağınızda teflon tavanızı ısıtmaya başlamalı ve ortalama birkac dakika sonra hamuru teflon tava uzerine koymalısınız İki tarafını da pişirmek icin belirli aralıklarla bir ıspatula yardımıyla pişmekte olan hamuru cevirin Ara ara sağa sola iterek daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz…

Hamur pişene kadar beklemeli ve kıvamına geldiğinde yerini yeni hamura bırakmalısınız Unutmayın tavanın cok sıcak olması ve bununla birlikte hamurun yerinden hic hareket ettirilmemiş olması hamurun tavaya yapışarak bazlama yapmayı bir hayal haline getirebilir
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt