Bazlama (Sahur İcin) Tarifi İcin Malzemeler
*1 paket yaş maya
*Biraz ılık su
*Biraz tuz
*Aldığı kadar un
Bazlama (Sahur İcin) Tarifi Yapılışı Aslında biz cok buyuk ciğ kofte tepsisi ile yaptık siz kendi ailenize gore ayarlayabilirsiniz biz cok yoğurduk ki dolaba attım sahurda cıkarıp ısıtıp yağlıyoruz
1
*Oncelikle maya ılık su ve tuz eritilir
*Sonra az az un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir
*3 saat 4 saat dinlendirin ki iyice mayası gelsin nekadar dinlenirse okadar guzel olur
*Sonra sacınız varsa guzelce işitip hamurdan bezeler yapıp cok az acarak kalın olacak şekilde onlu arkalı pişirilir
*Soğuyuncaya kadar ortunun uzerinde bekletin
*Sonra dolabınıza koyabilirsiniz Ramazan da cok pratik oluyor hele ki cocuklarınız varsa cok beğenerek tukettiğimiz ekmeğimiz konya yoresine aittir afiyet olsun herkese
*1 paket yaş maya
*Biraz ılık su
*Biraz tuz
*Aldığı kadar un
Bazlama (Sahur İcin) Tarifi Yapılışı Aslında biz cok buyuk ciğ kofte tepsisi ile yaptık siz kendi ailenize gore ayarlayabilirsiniz biz cok yoğurduk ki dolaba attım sahurda cıkarıp ısıtıp yağlıyoruz
1
*Oncelikle maya ılık su ve tuz eritilir
*Sonra az az un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir
*3 saat 4 saat dinlendirin ki iyice mayası gelsin nekadar dinlenirse okadar guzel olur
*Sonra sacınız varsa guzelce işitip hamurdan bezeler yapıp cok az acarak kalın olacak şekilde onlu arkalı pişirilir
*Soğuyuncaya kadar ortunun uzerinde bekletin
*Sonra dolabınıza koyabilirsiniz Ramazan da cok pratik oluyor hele ki cocuklarınız varsa cok beğenerek tukettiğimiz ekmeğimiz konya yoresine aittir afiyet olsun herkese