Bazlama tarifi resimli,bazlama tarifi,bazlama yapılışı,bazlama nasıl yapılır?
Coook severimOzellikle de sıcak sıcak olursaArkadaş ziyaretlerine giderken mutlaka bazlama alır giderimimagesbazlamatarifiresimli5ad4669f32378gifimagesbazlamatarifiresimli5ad466a07d11cpng
imagesbazlamatarifiresimli5ad466a1ce4c5
Malzemeler
4 bardak un
15 bardak ılık su
1 paket kuru maya
1 cay kaşığı şeker
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Tum malzemeyi derince bir kaba alarak, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun Elde ettiğiniz hamuru, uzerini temiz nemli bir bezle orterek ılık bir ortamda mayalandırın (2 saat kadar) Mayalanan hamurdan portakal buyukluğunde bezeler koparın Bazlamalarınızı pişereceğiniz teflon tavayı ocağınızın buyuk gozunde, altını fazla acmadan ısıtın Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla veya elinizle 1 parmak kalınlığında şekillendirin Isıttığınız yağsız tavada iki tarafı da kızaracak şekilde cevirerek pişirin
Coook severimOzellikle de sıcak sıcak olursaArkadaş ziyaretlerine giderken mutlaka bazlama alır giderimimagesbazlamatarifiresimli5ad4669f32378gifimagesbazlamatarifiresimli5ad466a07d11cpng
imagesbazlamatarifiresimli5ad466a1ce4c5
Malzemeler
4 bardak un
15 bardak ılık su
1 paket kuru maya
1 cay kaşığı şeker
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Tum malzemeyi derince bir kaba alarak, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun Elde ettiğiniz hamuru, uzerini temiz nemli bir bezle orterek ılık bir ortamda mayalandırın (2 saat kadar) Mayalanan hamurdan portakal buyukluğunde bezeler koparın Bazlamalarınızı pişereceğiniz teflon tavayı ocağınızın buyuk gozunde, altını fazla acmadan ısıtın Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla veya elinizle 1 parmak kalınlığında şekillendirin Isıttığınız yağsız tavada iki tarafı da kızaracak şekilde cevirerek pişirin