Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi
0
28

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
bazlama-tarifi.jpg

Bazlama Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 600 ml ılık su
  • 1 paket kuru maya

Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık su, kuru maya, tuz bir karıştırma kabına alıp karıştıralım. Karışıma unu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştıralım, daha sonra yoğurmaya başlayalım.
  2. Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalandıktan sonra ortaya hakikat katlayarak havasını alalım. Hamuru üzerine biraz un serptiğiniz tezgahın üzerine alalım. Hamur kesiciyle ortadan ikiye kesip bezelere ayıralım.
  4. Bezeleri üzerine un serptiğiniz büyük bir tabağın üzerine alalım ve üzerine bir naylon poşet geçirelim.
  5. Hafif unladığınız tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla bezelerinizi açmaya başlayalım.
  6. Açtığınız hamurları bir mutfak örtüsünün üzerine alın, üstlerini örtün ve 20 dakika mayanlanmaya bırakalım.
  7. Kabarmış hamurları orta ateşte kızdırdığınız bir tavanın üzerine alalım ve kenarları yavaşça kabarınca çabucak zıddını çevirelim.
  8. Bu tarafının kenarları da kabarınca tekrar çevirin ve toplamda 4 defa çevirerek kızartalım. Bu halde bazlamalarınız balon üzere kabaracaktır. Afiyet olsun.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt