
Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 600 ml ılık su
- 1 paket kuru maya
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su, kuru maya, tuz bir karıştırma kabına alıp karıştıralım. Karışıma unu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştıralım, daha sonra yoğurmaya başlayalım.
- Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra ortaya hakikat katlayarak havasını alalım. Hamuru üzerine biraz un serptiğiniz tezgahın üzerine alalım. Hamur kesiciyle ortadan ikiye kesip bezelere ayıralım.
- Bezeleri üzerine un serptiğiniz büyük bir tabağın üzerine alalım ve üzerine bir naylon poşet geçirelim.
- Hafif unladığınız tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla bezelerinizi açmaya başlayalım.
- Açtığınız hamurları bir mutfak örtüsünün üzerine alın, üstlerini örtün ve 20 dakika mayanlanmaya bırakalım.
- Kabarmış hamurları orta ateşte kızdırdığınız bir tavanın üzerine alalım ve kenarları yavaşça kabarınca çabucak zıddını çevirelim.
- Bu tarafının kenarları da kabarınca tekrar çevirin ve toplamda 4 defa çevirerek kızartalım. Bu halde bazlamalarınız balon üzere kabaracaktır. Afiyet olsun.