Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı beyaz un
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Bazlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabında mayayı ılık su ve toz şeker ile düzgünce çırpıp 5 dakika bekletin.
- Denetimli halde unu ekleyin. Tuzunu atın ve hamur pürüzsüz kıvam alana kadar güzelce yoğurun. Hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- Yoğurma kabının üstünü hava almayacak formda streç sinema ile güzelce kapatın. Yarım saat – 40 dakika ortası hamur yaklaşık iki katına çıkana kadar bekletin.
- Tezgaha un serip hamuru 4 bezeye ayırın. Bezeleri yuvarlayın. Üzerlerine pak bir bez örtün. Kurumasın.
- Tezgaha hafif un serpin bezeleri yemek tabağı boyutunda açın.
- Yapışmaz özelliği olan bir tavayı orta ateşte güzelce ısıtın. Açtığınız bezeyi tavada ortada çevirerek denetimli biçimde pişirin.
- Pişirdiğiniz bazlamaları fırın telinin üzerine koyup soğumaya alın. Afiyet olsun ????.