Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bazlama

Bazlama
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bazlama-1.jpg

Bazlama Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı beyaz un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Bazlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabında mayayı ılık su ve toz şeker ile düzgünce çırpıp 5 dakika bekletin.
  2. Denetimli halde unu ekleyin. Tuzunu atın ve hamur pürüzsüz kıvam alana kadar güzelce yoğurun. Hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  3. Yoğurma kabının üstünü hava almayacak formda streç sinema ile güzelce kapatın. Yarım saat – 40 dakika ortası hamur yaklaşık iki katına çıkana kadar bekletin.
  4. Tezgaha un serip hamuru 4 bezeye ayırın. Bezeleri yuvarlayın. Üzerlerine pak bir bez örtün. Kurumasın.
  5. Tezgaha hafif un serpin bezeleri yemek tabağı boyutunda açın.
  6. Yapışmaz özelliği olan bir tavayı orta ateşte güzelce ısıtın. Açtığınız bezeyi tavada ortada çevirerek denetimli biçimde pişirin.
  7. Pişirdiğiniz bazlamaları fırın telinin üzerine koyup soğumaya alın. Afiyet olsun ????.
Not: Ununuzun markasına nazaran ölçü değişiklik gösterebilir. Pişen ekmekleri fırın teline almazsanız ekmekler nemlenip ıslanır. Dilerseniz pişirip soğuduktan sonra buzlukta da saklayabilirsiniz. İnstagram hesabımdan tariflerime ulaşabilirsiniz ????.
 

Similar threads

Küçük Bazlama Tanımı İçin Gereçler 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 paket instant maya3 yemek kaşığı zeytinyağı2 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz Küçük Bazlama Tanımı Yapılışı Büyükçe bir yoğurma kabına unu alalım. Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, şeker, yağ ve ılık suyu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Balon Bazlama Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı zeytinyağı1 paket instant maya ( ya da 1 küp yaş maya)7,5 su bardağı un Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Soğuk Su Mayası Bazlama Tanımı İçin Gereçler 6 su bardağı un (8’i de olağan un olabilir sarı un yoksa.)2 su bardağı sarı un (köy unu)4 su bardağı şebeke suyu (yaz ayıysa dolaptan soğuk su, kışsa şebeke suyu)1.5 paket kuru instant maya1 yemek kaşığı doruklu tuz Soğuk Su Mayası Bazlama Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Balon Bazlama Ekmek Tanımı İçin Materyaller Bazlama ekmek için; 6 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şekerYarım paket yaş maya Balon Bazlama Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bazlama üretimi için; hamur için yoğurma kabına un tuz şeker ve suda çözülmüş mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılıtılmış süt (toplamda 330 ml)1,5 su bardağı ılıtılmış su (toplamda 330 ml)1 adet yaş maya (yada yerine 1 paket instant maya)1 silme yemek kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı un1 yemek kaşığı sıvı yağ (en son evrede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt