
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 2 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım. Ilık suyu ilave edelim, karıştırıp 5 dakika bekleyim un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım hafifçe ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerine temiz bir bez örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alarak elimizle toparlayalım.
- Hamurumuzu eşit büyüklükte 12 parçaya bölelim,.
- Her bir parçayı elimizle yuvarlayıp beze oluşturalım.
- Daha sonra her bir bezeyi sırayla açalım kurumaması için üzerlerine temiz bir bez örtelim.
- 15-20 dakika yine mayalanması için bekletelim.
- Mayası gelen hamurlarımızı ısınan tavaya alarak arkalı önlü pişirelim. Puf puf kabarmış bazlamalarımız servise hazır. Afiyet olsun.