Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bazlama

Bazlama

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
bazlama.jpg

Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ

Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabımıza un ve tuzu koyalım ortasını çukur yapalım. Çukurun içine ılık suyu, instant mayayı, şekeri ve yağı koyalım.
  2. Ortadaki kısma yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayı önlemek için elimizi hafif su veya sıvı yağ ile ıslatalım.
  3. Hamuru toparladıktan sonra üzerini streçleyelim ve daha sıcak olması için için temiz bir örtü örtelim. 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve havasını alalım. Daha sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve hamuru toparlayalım.
  5. Hamuru mümkün oldukça eşit parçalara bölelim ben tam 6 eşit parçaya böldüm.
  6. Beklerken bezelerimizin üzeri kurumaması için streç film çekelim.
  7. Bezelerimizi sırayla yarım cm kalınlığında ve hemen hemen 1 tabak boyutunda açalım.
  8. Açtığımız her bezeyi temiz bir örtü içine alalım ve üzerini örtü ile kapayalım kurumaması için.
  9. Daha sonra yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
  10. İlk hamurumuzu örtüden alalım ve kontrollu bir şekilde her iki yüzünü de pişirelim.
  11. Pişen bazlamalarımızı bir örtü içine alalım. Diğer hamurları da bu şekilde pişirelim ve pişen bazlamalarımız servise hazır.
Afiyet olsun ????

Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt