bilgisayarci
FD Üye

Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza un ve tuzu koyalım ortasını çukur yapalım. Çukurun içine ılık suyu, instant mayayı, şekeri ve yağı koyalım.
- Ortadaki kısma yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayı önlemek için elimizi hafif su veya sıvı yağ ile ıslatalım.
- Hamuru toparladıktan sonra üzerini streçleyelim ve daha sıcak olması için için temiz bir örtü örtelim. 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve havasını alalım. Daha sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve hamuru toparlayalım.
- Hamuru mümkün oldukça eşit parçalara bölelim ben tam 6 eşit parçaya böldüm.
- Beklerken bezelerimizin üzeri kurumaması için streç film çekelim.
- Bezelerimizi sırayla yarım cm kalınlığında ve hemen hemen 1 tabak boyutunda açalım.
- Açtığımız her bezeyi temiz bir örtü içine alalım ve üzerini örtü ile kapayalım kurumaması için.
- Daha sonra yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
- İlk hamurumuzu örtüden alalım ve kontrollu bir şekilde her iki yüzünü de pişirelim.
- Pişen bazlamalarımızı bir örtü içine alalım. Diğer hamurları da bu şekilde pişirelim ve pişen bazlamalarımız servise hazır.
Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı