Bazlama Tanımı İçin Materyaller
- ️4 çorba kasesi un
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 paket instant maya
- ️Aldığı kadar ılık su (Yumuşak yapışkan bir hamur olmalı)
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İnstant maya bir kasede ılık su ile eritilir.
- Un yoğurma kabına alınır, üstüne eritilmiş maya, tuz ve azar azar su eklenir.
- Yumuşak yapışkan bir hamur olmalı.
- Yoğurulduktan sonra kabın üstü kapak yahut streç sinema ile kapatıp 40 dakika mayalanması beklenir ????????.
- Mayalanan hamur istenilen büyüklükte bezelere ayrılır ben 5 bezeye ayırıyorum bu sayede 5 adet bazlama elde ediyorum .
- Yağlanan tavaya bezenin bir tanesi alınıp parmak yardımı ile tavaya yaydırılır ve tavanın kapağı kapatılır ????.
- En büyük ocağın en kısık ateşinde denetimli bir formda pişirilir ????.
- Tavayı birinci seferde yağlamanız kâfi olacaktır .