
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Un
Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, tuz, şeker ,maya ve sıvı yağ karıştırılır.
- Un azar azar kontrollü olarak eklenir.
- Hamur toparlanmaya başlayınca tezgahta yoğurursanız daha güzel bir hamur olacaktır.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- 10 dk dinlendirilen hamur 4 eşit parçaya bölünür.
- Unlanmış tezgahta 22 cm çapında 1 cm kalınlığında açılır.
- Kısık ateşte önceden ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirilir.
- Pişen bazlamalar sofra arasında bekletilir.
Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı